Apple, αντικατέστησε την ονομασία Free στις εφαρμογές της

ios8

Νέα τακτική ακολουθεί από σήμερα η Apple όσον αφορά τα apps που διαθέτει σε App Store και Mac App Store. Αντί για την γνωστή επιγραφή «Free» για τις δωρεάν εφαρμογές, τώρα το download button γράφει «Get». Αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με την αυξανόμενη πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κατάφερε το καλοκαίρι να πείσει την Google να αλλάξει το όνομα των εφαρμογών που έχουν την επιλογή in-app αγορών.

Στις Ευρωπαικές χώρες η Google άλλαξε τα Top Free Apps σε Top Apps, και τα Top Free Games σε Top Games. Ωστόσο μέχρι και σήμερα διατηρεί την επιγραφή Free στις εφαρμογές αυτές.

Το πρόβλημα σύμφωνα με την επιτροπή είναι ότι μια εφαρμογή, για παράδειγμα ένα παιχνίδι το οποίο προωθείται ως free μπορεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές όσον αφορά στα κόστη τα οποία μπορεί να επιβαρυνθεί αργότερα. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει τα παιδιά να είναι εκτεθειμένα στο marketing των in-app αγορών, το οποίο μεταφέρει την πίεση στους γονείς οι που πολλές φορές ενδίδουν και πληρώνουν για μία εφαρμογή.

Αυτή την στιγμή η Apple έχει υποσχεθεί ότι θα κάνει και άλλες αλλαγές στο μέλλον, αλλά επίσης τονίζει ότι έχει κάνει αρκετά ήδη για την προστασία των καταναλωτών, ειδικά όσο αφορά τα in-app purchases. Επίσης έχουν δημιουργήσει section για παιδικές εφαρμογές οι οποίες περνάνε από μεγαλύτερο έλεγχο.

Αλλά από ότι φαίνεται η Apple δεν έκανε ακριβώς τις αλλαγές που επιθυμούσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τις δωρεάν εφαρμογές με τις in-app αγορές. Αντίθετα μετονόμασε όλα τα free κουμπιά στα App Stores σε Get, ανεξάρτητα αν προσφέρουν in-app αγορές ή όχι.

Πηγή: techblog.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ