Τέταρτος στο παγκόσμιο κύπελλο ποδηλασίας ο Βολικάκης

volikakis

Αλλη μια επιτυχία πρόθεσε στο ενεργητικό του ο Ελληνας ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος κατέκτησε την τέταρτη θέση στο παγόσμιο κύπελλο πίστας που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας. 

Ο Βολικάκης μετά από την 3η θέση στον 1ο γύρο (σ.σ. λάθος τακτική λόγω του δυνατού αέρα, στο ημίκλειστο ποδηλατοδρόμιο) και πρωτιά στα ρεπεσάζ πέρασε στους ημιτελικούς-12άδα. Εκεί αγωνίζονται δύο 6άδες, οι 3 καλύτεροι κάθε σειράς πάνε τελικό (1-6η θέση) και οι χαμένοι στον μικρό τελικό (7-12η θέση).

Μια 12άδα που ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τον Βολικάκη ώστε να μαζέψει και extra βαθμούς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο (Βραζιλία 2016). Έτσι στους ημιτελικούς με μία έξυπνη και γρήγορη κούρσα κέρδισε την 2η θέση (πίσω από τον Αυστραλό Σέιν Πέρκινς) και προκρίθηκε στους τελικούς του αγωνίσματος.

Εκεί ήταν για μεγάλο διάστημα πρώτος, λίγο πριν την τελική ευθεία τον πέρασαν ο Κολομβιανός Ζαπάτα και ο Αυστραλός Πέρκινς και στην τελευταία στροφή αντικανονικά ο Αμερικανός Μπαρανόσκι. Ο αθλητής από τις ΗΠΑ όμως δε χρεώθηκιε βαθμούς ποινής όπως έπρεπε κι έτσι πήρε το μετάλλιο από τον Βολικάκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ