Με μετρητά και κάρτα παίκτη θα παίζεται το διαδικτυακό στοίχημα

pame-stoixima-200

Με την εφαρμογή κάρτας παίκτη και την πίστωση των λογαριασμών μόνον με μετρητά, θα παίζεται το διαδικτυακό στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης από τον ΟΠΑΠ. Η έκδοση της κάρτας παίκτη θα γίνεται υποχρεωτικά με την προσκόμιση Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ) ή διαβατηρίου. Η κάρτα θ' απευθύνεται αποκλειστικά σε φυσικά πρόσωπα ηλικίας άνω των 21 ετών και δεν μπορεί να γίνεται χρήση πιστωτικής κάρτας για την πίστωση των λογαριασμών των παικτών.

Με τις παραπάνω δικλίδες ασφαλείας, ο ΟΠΑΠ επιχειρεί να εισέλθει στον στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου. Ο οργανισμός θέλει να εμφανιστεί ως ένας υπεύθυνος διοργανωτής στοιχημάτων μέσω Διαδικτύου στη χώρα μας, ο οποίος διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές του που έχουν έδρα είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Μάλιστα δικαίωμα συμμετοχής στα παίγνια στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, θα έχουν άτομα που επιχειρούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την ελληνική επικράτεια.

Ο νέος κανονισμός διεξαγωγής του παιγνίου, που θα περιγράφει όλους τους όρους διεξαγωγής του νέου παιγνίου από τον ΟΠΑΠ, έχει κατατεθεί από τον ίδιο στην Επιτροπή Ελέγχου & Εποπτείας των Παιγνίων (ΕΕΕΠ), όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός, βάσει νόμου, προτείνεται από τον ενδιαφερόμενο κάτοχο της άδειας και εγκρίνεται από την ΕΕΕΠ. Η Επιτροπή, στη συνέχεια τον δημοσιοποιεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), προκειμένου να τεθεί σε ισχύ. Ο νέος κανονισμός για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό του ΟΠΑΠ, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στο ΦΕΚ εντός των επομένων ημερών.

Ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να ξεκινήσει την προσφορά των διαδικτυακών υπηρεσιών στοιχηματισμού στις 2 Ιουνίου. Στόχος του είναι να προλάβει εγκαίρως τη διεξαγωγή του Μουντιάλ της Βραζιλίας που ξεκινά στις 12 Ιουνίου 2014. Kι ενώ ο ΟΠΑΠ επείγεται να φέρει όσο το δυνατόν πιο σύντομα τις νέες υπηρεσίες του, οι ανταγωνιστές του σε Ελλάδα και το εξωτερικό, επιχειρούν να θέσουν άλλο ένα εμπόδιο στην επέκτασή του αυτή. Οι ίδιοι τώρα αναμένουν να τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός, προκειμένου να προσφύγουν εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Βάση της προσφυγής θα είναι η μη γνωστοποίησή του κανονισμού στο σύστημα TRIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βάσει της κοινοτικής Οδηγίας 98/34/ΕΚ. Σημειώνεται ότι ένας Κανονισμός που αφορά την παροχή υπηρεσιών και αγαθών, πρέπει να γνωστοποιείται στις κοινοτικές αρχές και να τίθεται σε διαβούλευση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτός, δεν περιορίζει τη βασική αρχή διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών στον ευρωπαϊκό χώρο. Η διαβούλευση όμως αυτή επιφέρει καθυστέρηση, τουλάχιστον 3 μηνών, μια πολυτέλεια που ο ΟΠΑΠ δεν διαθέτει ενόψει Μουντιάλ.

Από τον ΟΠΑΠ και την ΕΕΕΠ μεταδίδεται ότι ο Κανονισμός δεν χρήζει γνωστοποίησης στο σύστημα TRIS, καθώς συνιστά αντιγραφή αντίστοιχου Κανονισμού που ισχύει στη Δανία. Μάλιστα, υπέρ της μη γνωστοποίησης του νέου Κανονισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φέρεται να έχει γνωμοδοτήσει νομικός, πρώην επικεφαλής του ΟΠΑΠ. Στελέχη του ΟΠΑΠ σημείωναν ότι, δεν είναι δυνατόν για έναν κανονισμό που ήδη η Κομισιόν έχει αποφανθεί ότι δεν παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο, ν' απαιτείται εκ νέου ο έλεγχος της νομιμότητάς του. Ολα δείχνουν ότι η κόντρα μεταξύ ΟΠΑΠ και των ανταγωνιστών του αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις των στελεχών του ΟΠΑΠ στη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού.

«Να λήξουν οι μεταβατικές άδειες»

«Αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις πρέπει να τελειώσουν το ανέκδοτο με τις άδειες και η μεταβατική περίοδος (ισχύος των αδειών) να λήξει εδώ και τώρα». Τη δήλωση αυτή πραγματοποίησε χθες στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ, ο πρώτος αντιπρόεδρος της εταιρείας, Σπύρος Φωκάς. Ο ίδιος σημείωσε, ότι το ισχύον μεταβατικό καθεστώς λειτουργίας των 24 αδειών που έχει εκχωρήσει η πολιτεία, ανατρέπει ολόκληρη την πολιτική, σε ό,τι αφορά το υπεύθυνο παιχνίδι και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το στέλεχός του, διατηρεί από τη σύμβαση του 2000 το αποκλειστικό δικαίωμα για την παροχή 13 παιγνίων με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένου του προκαθορισμένου αθλητικού στοιχηματισμού. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αποζημίωσης του ΟΠΑΠ στην περίπτωση που η ελληνική πολιτεία δεν του εκχωρήσει το προαναφερόμενο αποκλειστικό δικαίωμα, ο κ. Φωκάς ανέφερε ότι η Emma Delta κατέχει δικαιώματα βάσει της σύμβασης της οποίας αποκτήθηκε το 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Τέλος, στη χθεσινή Γ.Σ. των μετόχων του οργανισμού, εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης για τη διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ