«Σύγκρουση»... αιωνίων πράξη δεύτερη

osfpao1

Το πρώτο απόλυτο ντέρμπι της Α1 μπάσκετ των ανδρών θα διεξαχθεί απόψε στο ΣΕΦ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό (19:00) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Περίπου 3 μήνες μετά την πρώτη μεταξύ τους μονομαχία στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο κλειστό του ΟΑΚΑ, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα «συγκρουστούν» για δεύτερη φορά σε επίσημο παιχνίδι «εντός των τειχών», αυτή την φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος και με γηπεδούχους τους «ερυθρόλευκους».

Όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια των δύο κορυφαίων ομάδων της χώρας την τελευταία 15ετία, 'έτσι και και το σημερινό έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Ο Ολυμπιακός, που προηγείται στη βαθμολογία, αλλά με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα ματς λιγότερο (με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη), θέλει πάση θυσία τη νίκη για να «εδραιωθεί» στην κορυφή της Α1, άσχετα με το τι θα κάνουν οι «πράσινοι» στο κλειστό της Πυλαίας σε λίγες ημέρες.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να φύγει με το «διπλό» από το ΣΕΦ κι αν τα καταφέρει ίσως και να «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά της κανονικής περιόδου και κατ' επέκταση το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Ο Ματ Λοτζέσκι που πέρασε ίωση και δεν προπονήθηκε χθες θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ απόντες θα είναι οι ανέτοιμοι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Πρίντεζης.

Πρόβλημα με τον Τζούλιαν Ράιτ αντιμετώπισε μέσα στην εβδομάδα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Αμερικανός σέντερ ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα και δεν προπονήθηκε την Πέμπτη, ωστόσο, χθες έβγαλε όλο το πρόγραμμα ια έθεσε εαυτόν στη διάθεση του προπονητή του. Απών θα είναι ο τραυματίας, Λευτέρης Μποχωρίδης, ενώ ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα με το «τριφύλλι» θα κάνει ο ΝτεΜάρκους Νέλσον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ