Το όνειρο έγινε… εφιάλτης για τον Ολυμπιακό!

Το όνειρο έγινε… εφιάλτης για τον Ολυμπιακό!

Έψαξε το «θαύμα», έφυγε με… άδεια χέρια από το Λονδίνο.

Ο Ολυμπιακός έκανε σχεδόν τέλειο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Τότεναμ, προηγήθηκε 2-0 στο 19’ και αφού πρώτα πήγε στα αποδυτήρια με 2-1 λόγω του «δώρου» του Μεριά, κατέρρευσε στο β’ μέρος (στο οποίο δεν πήρε εγκαίρως βοήθεια από τον πάγκο) και ηττήθηκε με 4-2.

Αποκλείστηκε οριστικά από τη συνέχεια του Champions League και πάει σε τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Europa League και πλέον στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Σχεδόν ιδανικό ήταν το πρώτο μέρος για τους Πειραιώτες, που σκόραραν με φοβερό σουτ του Ελ Αραμπί στο 6’ και με εκτέλεση του Σεμέδο στο 16’ μετά από κόρνερ (και τακουνάκι-πάσα του Γκιγέρμε). Μείωσε ο Ντελέ Άλι στις καθυστερήσεις, μετά από ΤΡΑΓΙΚΟ λάθος του Μεριά, που βρήκε αέρα στην προσπάθεια να διώξει. Μεταμορφωμένη ήταν οι «Spurs» στο δεύτερο, που ισοφάρισαν στο 50’ με τον Κέιν να σκοράρει από κοντά, ενώ η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 73’ με ωραίο γκολ του Οριέ, ενώ ο Κέιν με σκαστή κεφαλιά σφράγισε τη νίκη των Λονδρέζων στο 77ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν Μονάχου 0-6
(14’ Γκορέτσκα, 53’ 60’ 64’ 68’ Λεβαντόφσκι, 90’ Τολισο)

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2
(45+1 Αλι, 50’ 77’ Κέιν, 73’ Οριέ – 6’ Ελ Αραμπί, 19’ Σεμέδο)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
Μπάγερν 15 (21-4)
Τότεναμ 10 (17-11)
Ερυθρός Αστέρας 3 (3-19)
Ολυμπιακός (7-14)

Η επόμενη αγωνιστική (11/12)
Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας
Μπάγερν Μονάχου - Τότεναμ

Πώς ξεκίνησαν
Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε την αναμενόμενη -σε γενικές γραμμές- ενδεκάδα για την αναμέτρηση των Πειραιωτών κόντρα στους «Spurs» για την 5η αγωνιστική του Champions League. Ο Πορτογάλος παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με τριάδα (Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά) στα χαφ, αφήνοντας τον Βαλμπουενά στον πάγκο και τους Μασούρα-Ποντένσε στα «φτερά».

003814

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προχώρησε σε μια μόλις αλλαγή σε σχέση με το ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ κι αυτή αφορά είχε στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ρόουζ να αντί του Ντέιβις. Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Οριέ, Ντάιερ, Γουίνκς, Ντέλε Άλι, Λούκας, Σον, Κέιν ήταν οι αρχικοί έντεκα της Τότεναμ.

003829

Το ματς
Τόσο ολοκληρωμένο πρώτο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να σχεδιάσει και να κάνει (συνολικά) ο Ολυμπιακός! Ένα καλό σενάριο θα ήταν το να μην δεχθεί φυσικά γκολ, να… φρενάρει τους γηπεδούχους, να απορροφήσει τους κραδασμούς από την πίεση που θα δεχόταν και να μην έβγαζε πανικό. Σχεδόν όλα αυτά τα κατάφερε (εκτός από το «μηδέν» πίσω δηλαδή), με μια… σημαντική διαφορά. Ότι πήγε με υπέρ του σκορ στα αποδυτήρια, αφού πέτυχε και δύο γκολ και πως είχε περισσότερες καλές στιγμές!

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, οι Πειραιώτες έκαναν παιχνίδι υπομονής, προσπαθώντας να κυκλοφορήσουν την μπάλα με σκοπό να κόψουν τον… αέρα των Λονδρέζων και η Τότεναμ δεν μπορούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, έβρισκαν χώρους στην κόντρα και κατάφεραν στο 6’ να κάνουν τη ζημιά. Μετά από κακό διώξιμο του Ρόουζ, ο Ελ Αραμπί υποδέχθηκε την μπάλα, άδειασε με προσποίηση τον Γουίνγκς και με φοβερό σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκαζανίγκα η μπάλα. Η Τότεναμ «πάγωσε» και ο Ολυμπιακός συνέχισε απτόητος και ουσιαστικά απειλήθηκε μόνο μια φορά μέχρι την κακή στιγμή στις καθυστερήσεις. Όταν ο Γουίνγκς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Σον με σκαστή κεφαλιά βρήκε εστία, αλλά ο Σα ήταν σε ετοιμότητα.

Οι Πειραιώτες «χτύπησαν» και στο 19’, όταν ο Μασούρας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Γκιγέρμε τροφοδότησε τον Σεμέδο με τακουνάκι και ο Πορτογάλος κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Πειραιά είχε πλέον… φτερά στα πόδια της και (πλην του Μεριά) την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση και οι Λονδρέζοι ήταν βραχυκυκλωμένοι. Όλα κυλούσαν σχεδόν τέλεια για τον Ολυμπιακό, αλλά φρόντισε να «μουτζουρώσει» το α’ μέρος της ελληνικής ομάδας ο… συνήθης ύποπτος, Γιασίν Μεριά, που με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ λάθος, μετά το γύρισμα του Οριέ, κάνοντας «δώρο» την μπάλα στον Ντελέ Άλι που την έσπρωξε στα δίχτυα.

Αφενός ήταν πολύ κρίμα για τη συνολική εικόνα του Ολυμπιακού και αφετέρου πήρε ψυχολογία η Τότεναμ σε κρίσιμο σημείο. Έγινε ξεκάθαρο από το φιλμ του αγώνα στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους. Έπαιξε με άλλον… αέρα η Τότεναμ, με άλλη ψυχολογία και σε άλλη ταχύτητα. Το «καμπανάκι» έκρουσε για την άμυνα των Πειραιωτών στο 48’ με την άστοχη κεφαλιά του αμαρκάριστου, Σάντσες, στο 48’ και αμέσως μετά ο Ελ Αραμπί απείλησε με προβολή, αλλά το κακό δεν άργησε να έρθει για τους «ερυθρόλευκους», που στην προσπάθειά τους να βγουν μπροστά, βρέθηκαν εκτεθειμένοι (διαμαρτύρονται για φάουλ στον Τσιμίκα στο ξεκίνημα) και ο Μόουρα που βρήκε πολύ χώρο (αφού κάποιοι παίκτες σταμάτησαν για να παραπονεθούν) μπροστά του μετά τη γρήγορη εκτέλεση πλαγίου και έδωσε στο… πιάτο το 2-2 στον Κέιν.

Πλέον, ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό παιχνίδι και μετά τον ολιγόλεπτο πανικό, κατάφερε ο Ολυμπιακός να ηρεμήσει για λίγο και να βγάλει αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, η Τότεναμ έπιασε και πάλι ρυθμό, ρόλαρε επιθετικά και έγινε το απόλυτο αφεντικό. Ο Μαρτίνς άργησε να επέμβει στο ματς, έκανε αλλαγή μετά το 3-2. Το οποίο ήρθε με τον Ντελέ Άλι να «χτυπάει» από τα αριστερά, τον Σον να κάνει κεφαλιά-πάσα με τον Οριέ να μένει μόνος του από τα δεξιά, σε μια φάση όπου η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εντελώς αποδιοργανωμένη λες και πίεζε για ισοφάριση και ο Ιβοριανός εκτέλεσε με μονοκόμματο σουτ.

Ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο παραδόθηκε ο Ολυμπιακός και ο Κέιν με σκαστή κεφαλιά και ζευγάρωσε στο 77’ τα προσωπικά του τέρματα και… σφύριξε τη λήξη, όπως φάνηκε από τη συνέχεια του αγώνα. Ο Πορτογάλος τεχνικός των φιλοξενούμενων έκανε άλλες δύο αλλαγές, αλλά πλέον ήταν αργά, αφού οι δύο ομάδες είχαν ουσιαστικά αποδεχθεί τη μοίρα τους στον αγώνα.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γκαζανίγκα, Ρόουζ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Οριέ, Ντάιερ (29' Ερισκεν), Γουίνκς, Ντέλε Άλι (82' Εντομπελέ), Μόουρα (61' Σισοκό), Σον, Κέιν.

Στον πάγκο έμειναν: Όστιν, Βερτόνχεν, Λο Σέλσο, Σεσενιόν

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μεριά, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (74' Βαλμπουενά), Καμαρά, Μασούρας, Ποντένσε (78' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85' Γκερέρο)

Στον πάγκο έμειναν: Αλέν, Μπενζιά, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία)
Βοηθοί: Μαρτίν Μαργκαρίτοφ και Ντιγιάν Βαλκόφ
Τέταρτος: Νίκολα Ποπόφ, VAR: Μίκαελ Φάμπρι AVAR Νταβίντε Μάσα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS