Το «ματς της χρονιάς» στο Άνφιλντ, έκαναν «σεφτέ» Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ντόρτμουντ

Το «ματς της χρονιάς» στο Άνφιλντ, έκαναν «σεφτέ» Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ντόρτμουντ

Η πρώτη νίκη της Μπαρτσελόνα, η αποθέωση του ποδοσφαίρου στο «Ανφιλντ», όπου η Λίβερπουλ νίκησε με 4-3 την Σάλτσμπουργκ, αλλά και τα «διπλά» των Τσέλσι και Άγιαξ «σημάδεψαν» το «δεύτερο πιάτο» της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες έβαλε μπροστά την Ίντερ στο «Καμπ Νόου» μόλις στο 3΄, αλλά ο Λουίς Σουάρες «πήρε την κατάσταση στα χέρια του» και με δύο γκολ ανέτρεψε το σκηνικό και χάρισε στην Μπαρτσελόνα την πρώτη εφετινή της νίκη στη διοργάνωση (2-1).

Αν θα γίνει παρόμοιο ματς στη συνέχεια του Champions League, όπως το χθεσινοβραδινό στο Άνφιλντ, αυτό είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση. Η Λίβερπουλ στο πιο όμορφο και παράλληλα συγκλονιστικό έως τώρα παιχνίδι των ομίλων επικράτησε με 4-3 της Σάλτσμπουργκ, που κατάφερε να επιστρέψει από το εις βάρος της 0-3!

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν ότι θα έκαναν «περίπατο», καθώς προηγήθηκαν με 3-0 στο 36΄ (Μανέ, Ρόμπερτσον, Σαλάχ), ωστόσο, οι Αυστριακοί απέδειξαν ότι η «εξάρα» επί της Γκενκ στην πρεμιέρα μόνο τυχαία δεν ήταν. Η Σάλτσμπουργκ κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς με τα γκολ των Τσαν, Μιναμίνο και Χάλαντ, ωστόσο, στο 69΄ και πάλι ο Σαλάχ «λύτρωσε» το συγκρότημα του Κλοπ, χαρίζοντάς του το πρώτο «τρίποντο».

Ο Άγιαξ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Με το εμφατικό 3-0 στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια (Ζίγιες, Πρόμες και Φαν ντε Μπέεκ οι σκόρερ), οι πρωταθλητές Ολλανδίας έκαναν το 2Χ2 στο ξεκίνημα του Champions League, δείχνοντας ότι κι εφέτος έχουν τα φόντα να φτάσουν πολύ μακριά. Η Βαλένθια είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 25΄, αλλά ο Παρέχο απέτυχε να σκοράρει με πέναλτι.

Μετά το «χαστούκι» στην πρεμιέρα μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από την Βαλένθια (0-1), η Τσέλσι αντέδρασε άμεσα και πήρε μεγάλη νίκη στη Γαλλία επί της Λιλ με 2-1. Ο Έιμπραχαμ άνοιξε το σκορ, ισοφάρισε για τους «λιλουά» ο Οσιμιέν, αλλά στο 78΄ ο Γουΐλιαν «έβαλε την υπογραφή» του στη νίκη της ομάδας του Φράνκ Λάμπαρντ.

Με σκόρερ του Ντεπάι και Τεριέ, η Λιόν «απέδρασε» με σπουδαία νίκη επί της Λειψίας με 2-0 επί γερμανικού εδάφους, ενώ η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί στην Ρωσία με 3-1 της Μπενφίκα.

Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πανηγύρισε η Ντόρτμουντ. Μετά το 0-0 της πρεμιέρας με την Μπαρτσελόνα, η γερμανική ομάδα πέρασε με 2-0 από την Πράγα κόντρα στην Σλάβια, χάρις σε δύο τέρματα του Χακίμι, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Το 0-0 ανάμεσα στην Γκενκ και στη Νάπολι δεν αντικατοπτρίζει σε καμία μα καμία περίπτωση την εικόνα του αγώνα. Οι «παρτενοπέι» ήθελαν πάση θυσία να κάνουν το 2Χ2 μετά την επιτυχία επί της Λίβερπουλ, ενώ οι Βέλγοι από την πλευρά τους να αποδείξουν ότι τα έξι γκολ που δέχτηκαν από την Σάλτσμπουργκ ήταν μία «κακή παρένθεση».

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είχε τρία δοκάρια (δύο ο Μίλικ), οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος και κυρίως προς το φινάλε πολλές ευκαιρίες, ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δε σκόραρε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ