Στον τελικό της Euroleague η ΤΣΣΚΑ

Στον τελικό της Euroleague η ΤΣΣΚΑ

H TΣΣΚΑ ήταν… πολύ σκληρή για να πεθάνει απόψε στη Βιτόρια και μετά από συγκλονιστική «μάχη» κατάφερε να πάρει τη νίκη με 95-90 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Φάιναλ φορ.


Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βρέθηκε να χάνει με 14 πόντους διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά με τον Νάντο Ντε Κολό να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής κατάφερε όχι μόνο να ανατρέψει τη διαφορά, αλλά και να πάρει την πρόκριση στον τελικό.


Εκεί την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Εφές Αναντολού και θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.


Με τον Ταβάρες να κυριαρχεί μέσα στις δυο ρακέτες η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να επιβάλει το παιχνίδι της στον ημιτελικό και κυρίως να «μπλοκάρει» τους περιφερειακούς των Ρώσων, οι οποίοι δίσταζαν να περάσουν δίπλα από τον πανύψηλο σέντερ.


Αυτό μοιραία προκάλεσε δυσλειτουργία στην ΤΣΣΚΑ κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ και με τους Καμπάτσο, Ρούντι προηγήθηκε με 11-20 στο 7΄.


Ο Ταβάρες πήγε στον πάγκο για να ξεκουραστεί και η παράλληλη παρουσία του Ροντρίγκεθ στο παρκέ έδωσαν στην ομάδα του Ιτούδη την ευκαιρία να αναθαρρήσει. Με συνεχόμενους πόντους του Ισπανού άσου, αλλά και με τον Χαινς απόντος του Ταβάρες να κερδίζει τις «μάχες» μέσα στις ρακέτες η ΤΣΣΚΑ πέρασε μπροστά στο σκορ (29-28 στο 14’) ισορροπώντας την κατάσταση απόλυτα.


Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο- πόντο με τη Ρεάλ να έχει μια μικρή υπεροχή και το πρώτο μέρος να τελειώνει με τους Ισπανούς να προηγούνται με 43-45 και να έχουν απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ (25-16).


Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί ανέβασαν την πίεση στην άμυνά τους παίζοντας πολύ πιο σκληρά με συνέπεια να αποδιοργανωθεί η ΤΣΣΚΑ και πήραν «αέρα» 11 πόντων (50-61 στο 25’). Μάλιστα με τον Κοζέρ να εκδηλώνει επιθέσεις πάνω στον αδύναμο αμυντικά Ντε Κολό έκανα ακόμα πιο εύκολη την δουλειά της παίρνοντας προβάδισμα 14 πόντων (51-65 στο 26’), για να τελειώσει το δεκάλεπτο με 65-73.


Η ΤΣΣΚΑ όμως είχε τον τρόπο να αλλάξει τη μοίρα της! Με τον Ντε Κολό να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να βάζει μεγάλα καλάθια, αλλά και με πολύ δυνατή άμυνα στην τελευταία περίοδο ισοφάρισε σε 80-80 στο 36’.


Με μεγάλο τρίποντο του Ντε Κολό στο 1.19’’ πριν το τέλος οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 87-85 και στο 1.05 ο Ράντολφ αστόχησε σε δίποντο εξ επαφής. Στη συνέχεια ο Ροντρίγκεθ με δυο βολές έκανε το 91-87 στα 17’’, αλλά ο Γιούλ με απίστευτο τρίποντο στα15’’ μείωσε σε 91-90.


Ο Χίγκινς με βολές διαμόρφωσε το 93-90 στα 14’’ και ο Γιούλ αστόχησε σε τρίποντο με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει την πρόκριση με το τελικό 95-90.
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 43-45, 65-73, 95-90.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS