Διθύραμβοι των ξένων ΜΜΕ για τον Τσιτσιπά: «Ενας… Master 21 ετών»

Διθύραμβοι των ξένων ΜΜΕ για τον Τσιτσιπά: «Ενας… Master 21 ετών»

Ο θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο, εκτός από τους πανηγυρισμούς στην Ελλάδα, έφερε και διθυραμβικά σχόλια στο εξωτερικό.

Η νίκη του 21χρονου τενίστα στον τελικό επί του Ντομινίκ Τιμ, αποτέλεσε είδηση, καθώς πρόκειται για τον σημαντικότερο τίτλο της χρονιάς στο τένις, πίσω φυσικά από τα τέσσερα γκραν σλαμ. Ο Τσιτσιπάς αποθεώθηκε από τα ξένα ΜΜΕ στην Ευρώπη και χαρακτηρίστηκε ως ο νέος… Master , αλλά και «βασιλιάς» του τένις, δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν πως στο μέλλον θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Τσιτσιπάς: Ο νεότερος νικητής του ATP Finals από το 2001

Στην Βρετανία, η Guardian αναφέρει για τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχανε, αλλά έκανε την ανατροπή κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ και κατέκτησε τον τίτλο σε ένα δραματικό τάι μπρέικ».
Tsitsipas Guardian

Από την πλευρά της, η Telegraph στέκεται και αυτή στην ανατροπή, τονίζοντας πως πλέον η νέα γενιά του τένις είναι εδώ: «Ο Έλληνας έκανε την ανατροπή και νίκησε στον τελικό του ATP Finals. Είναι η πιο σημαντική νίκη στην καριέρα του. Η επόμενη γενιά έχει έρθει και επίσημα».

Στην Ισπανία, η Marca στάθηκε σε ένα ενδιαφέρον στατιστικό, σχολιάζοντας: «Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Τιμ και έγινε ο νεότερος που κατακτά τον τίτλο εδώ και 18 χρόνια». Αυτός στον οποίο αναφέρεται, είναι ο Λέιτον Χιούιτ που έχει το ρεκόρ από το 2001.

Ο πιο χαρακτηριστικός τίτλος πάντως, ήρθε από την As: «Ενας… Master σε ηλικία 21 ετών» αναφέρει, με την Mundo Deportivo να γράφει: «Τσιτσιπάς, ο νικητής του ATP Finals στα 21 του».
Tsitsipas As

Στην Ιταλία η Gazzetta dello Sport αποθεώνει τον Ελληνα τενίστα: «Ο νικητής είναι Έλληνας! Ο Τσιτσιπάς θριάμβευσε επικρατώντας του Τιμ στα τρία σετ».

Τέλος, στη Γερμανία, η Bild εκστασιάστηκε με το παιχνίδι. «Τι ματς ήταν αυτό για να ολοκληρωθεί η σεζόν! Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντομινίκ Τιμ έδωσαν μία τρελή μάχη στον τελικό και ο Έλληνας νίκησε», γράφει, με το Kicker να λέει: «Δράμα σε τρεις κινήσεις: Ο Τσιτσιπας πήρε το ATP Finals».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS