Super League: Τραγική ΑΕΚ, ο ΟΦΗ την κέρδισε με 1-0

Super League: Τραγική ΑΕΚ, ο ΟΦΗ την κέρδισε με 1-0

Με τρεις αναμετρήσεις άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Super League, με τους γηπεδούχους να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης!

Η ΑΕΛ πήρε το Θεσσαλικό ντέρμπι, ο Πανιώνιος βγήκε νικητής στη μάχη της ουράς ενώ ο ΟΦΗ ανέβηκε τρίτος βυθίζοντας στην απόγνωση την ΑΕΚ.

ΛΑΡΙΣΑ - ΒΟΛΟΣ 2-1
Το πρώτο Θεσσαλικό ντέρμπι έπειτα από σχεδόν εννέα χρόνια είχε νικητή την ΑΕΛ. Οι "βυσσινί" έκαναν την ανατροπή και επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά από δυο διαδοχικές ήττες που είχαν φέρει μαύρα σύννεφα πάνω από το AEL FC Arena για τον Μιχάλη Γρηγορίου. Το πέμπτο φετινό τέρμα του Χοακίν Τόρες δεν στάθηκε αρκετό για τους Βολιώτες που γνώρισαν την πέμπτη τους ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια τους - έχουν και μια ισοπαλία, αυτή με τον Αστέρα Τρίπολης την προηγούμενη αγωνιστική - ενώ είδαν το παθητικό τους να αυξάνεται στα 22 γκολ! Ο Άντονι Φατιόν πέτυχε το παρθενικό φετινό του τέρμα ενώ είχε κι ένα δοκάρι, με τον Αλμπιόλ Ντάουντα να περνάει ως αλλαγή και να χρίζεται σκόρερ με το δεύτερο γκολ του στη σεζόν. Κάπως έτσι ανέβηκε στους 18 βαθμούς.

Χαρακτηριστική η ατάκα του απογοητευμένου, μα και εκνευρισμένου Χουάν Φεράντο: «Το δεύτερο γκολ της Λάρισας ήταν λάθος δικό μας. Δεν δώσαμε προσοχή στην πίεση του αντιπάλου. Αυτό το γκολ είναι για ομάδα Κ17. Τέτοια λάθη δεν κάνουν ούτε παιδιά». Ο Γρηγορίου, από την άλλη, ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του πάρα το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ: «Το σημαντικό είναι ότι παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που χάσαμε στο παιχνίδι τα παιδιά επέμεναν και έκαναν την τρίτη ανατροπή στο πρωτάθλημα. Μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Επιπλέον, να πούμε κι ένα ευχαριστώ στους οπαδούς μας, καθώς ένα μέρος της νίκης αξίζει σε αυτούς που ώθησαν τα παιδιά στην ανατροπή».

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 3-0
Μόλις 9 γκολ είχε πετύχει πριν το ματς της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος, ένα παραπάνω από τον Παναιτωλικό που διέθετε - και φυσικά εξακολουθεί να διαθέτει - τη χειρότερη επίθεση της Super League. Οι "κυανέρυθροι" πήραν μια σπουδαία νίκη, διατηρήθηκαν αήττητοι για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι (από δύο νίκες και ισοπαλίες) και πλησίασαν στους πέντε βαθμούς τον Αστέρα Τρίπολης (παίζει αύριο στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό). Αν δεν ήταν και η αφαίρεση των έξι βαθμών, η ομάδα του Νικόδημου Παπαβασιλείου θα ατένιζε με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, διεύρυνε την εκπληκτική παράδοση που έχει απέναντι στους Αγρινιώτες σε επίπεδο πρωταθλήματος - οκτώ νίκες και δυο ισοπαλίες εντός έδρας! Επιπλέον, το έκτο γκολ του Μπατσανά Αραμπούλι στη σεζόν, με το οποίο ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ στο 16', ήταν το πρώτο που σημειώνει στο πρώτο 45λεπτο! Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που, όπως και την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό, πέρασε ως αλλαγή για να διαμορφώσει το τελικό 3-0, σκορ με το οποίο είχε λήξει και η αντίστοιχη περυσινή αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες! Όσο για τους φιλοξενούμενους; Ούτε η έλευση του Μάκη Χάβου άλλαξε τα δεδομένα, καθώς η νίκη αγνοείται - ιστορικό αρνητικό ρεκόρ που φτάνει στα 14 ματς μαζί με την περυσινή σεζόν!

Το παραδέχθηκε, άλλωστε, και ο τεχνικός του Παναιτωλικού: «Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας από την ημέρα που ανέλαβα την ομάδα. Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας». Ο Παπαβασιλείου προσπάθησε να κρατήσει προσγειωμένη την ομάδα του που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο: «Σκοτώσαμε τον αντίπαλο και το παιχνίδι σε σημαντικές στιγμές. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, για όλο τον σύλλογο, για τον κόσμο, τον πρόεδρο, για όλους. Σε καμία στιγμή δεν σταμάτησε κανείς να πιστεύει. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα, απλά έχουμε ένα ψυχολογικό αβαντάζ. Θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί για την συνέχεια».

ΟΦΗ - ΑΕΚ 1-0
Το έκτο φετινό τέρμα του Λισάντρο Σεμέντο χάρισε στον ΟΦΗ τη νίκη και, παράλληλα, το προσπέρασμα επί της ΑΕΚ! Οι Κρητικοί ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, παίρνοντας το δεύτερο "τρίποντο" στα έξι τελευταία παιχνίδια τους. Με 21 γκολ, ο ΟΦΗ διατηρεί τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ένα πίσω από τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έμεινε για τρίτο σερί ματς δίχως νίκη αλλά και τέταρτο εκτός έδρας! Επιπλέον, γνώρισε την πρώτη ήττα της στην περιφέρεια από τις 24/11/2018.

Το βλέμμα απόγνωσης των Πέτρου Μάνταλου και Μιχάλη Μπακάκη στο τέλος του ματς, ήταν... όλα τα λεφτά, όπως και η κίνηση όλων των παικτών να πάνε στην κερκίδα των φίλων της ομάδας για να απολογηθούν για τη νέα απώλεια βαθμών. Ο Κωστένογλου έκανε λόγο για «... κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και ένα "κρύο" γκολ», με τον Γιώργο Σίμο από την άλλη να στρέφει την προσοχή της ομάδας και των παικτών του στο... παιχνίδι Κυπέλλου που ακολουθεί με την Καβάλα!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS