Στον τελικό η Τότεναμ με ανατροπή στο 95'

Στον τελικό η Τότεναμ με ανατροπή στο 95'

Μετά τη Λίβερπουλ χθες, η Τότεναμ έφτασε με τη σειρά της σε μια μυθική ανατροπή-πρόκριση και θα είναι παρούσα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ την 1η Ιουνίου, στη Μαδρίτη.

Οι «πετεινοί» πέρασαν με 3-2 από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» απέναντι στον Άγιαξ και θα είναι ο παρτενέρ των «κόκκινων» σε αγγλικό «εμφύλιο», που καταγράφεται για μόλις δεύτερη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης, μετά το παιχνίδι στο «Λουζνίκι» το 2008, που ανέδειξε νικήτρια στα πέναλτι τη Γιουνάιτεντ επί της Τσέλσι.

Η Τότεναμ είχε ηττηθεί 0-1 στο Λονδίνο και απόψε βρέθηκε να χάνει στο 0-2 μόλις στο 35΄, αλλά με τον Λούκας Μόουρα να κάνει την εμφάνιση της ζωής του και να σημειώνει χατ-τρικ, έφτασε στο τελικό 3-2 και άφησε άναυδους τους νεαρούς Ολλανδούς.

Ο Άγιαξ, 24 χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο που κατέκτησε και 23 μετά τον τελευταίο του τελικό στην διοργάνωση, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει άλλο ένα κορυφαίο τρόπαιο.

Η ομάδα που απέκλεισε την κάτοχο του τίτλου, Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια την Γιουβέντους το άξιζε να φτάσει έως το τέλος, αλλά η έλλειψη εμπειρίας των νεαρών παικτών της δεν της το επέτρεψε.

Αποχαιρέτησε, όμως, με «ψηλά το κεφάλι», με τους οπαδούς να αποθεώνουν τους παίκτες του Τεν Χαγκ, οι οποίοι ήταν πεσμένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν...

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν δύο γκολ στα πρώτα 35 λεπτά, με κεφαλιά του Ντε Λιχτ στο 5΄ και απίθανό τεχνικό σουτ του Ζίγεκ στο 35΄ από πάσα του Τάντιτς, ενώ οι Άγγλοι είχαν δοκάρι στο 6ο λεπτό με τον Σον!

Το... καλύτερο όμως η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο το κρατούσε για το δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε ένα τετράλεπτο η Τότεναμ έφτασε στην ισοφάριση με γκολ του Μόουρα στο 55΄ και το 59΄ και το παιχνίδι έγινε... ροντέο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δώσει φρενήρη ρυθμό πιέζοντας αφόρητα, οι Ολλανδοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα αλλά έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ζίγεκ στο 65΄, ενώ στο 74΄ ο Αντερβάιρελντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά.

Στο 79΄ ήταν ο Ζίγεκ που «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι του Λιορίς, ενώ στο 87΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία, αρχικά με την κεφαλιά του Γιορέντε στο οριζόντιο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» το σουτ του Σον έδιωξε πάνω στη γραμμή αμυντικός του Άγιαξ.

Οι Ολλανδοί είχαν αρχίσει τη γιορτή στην εξέδρα, όλοι περίμεναν το σφύριγμα του Μπριχ, αλλά λίγο πριν ακουστεί ο Μόουρα έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο παιχνίδι, που κι αυτό θα μείνει στην Ιστορία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ