Σφιαρόπουλος: "Φαβορί η ΤΣΣΚΑ, αλλά..."

sfairopoylos

Ο Ολυμπιακός μπήκε από σήμερα και επισήμως σε ρυθμούς φάιναλ φορ για την Ευρωλίγκα, με την ομάδα να δίνει την καθιερωμένη media day. Την ερχόμενη Τετάρτη θα αναχωρήσει για τη Μαδρίτη, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ στον ένα ημιτελικό, ενώ στον άλλο θα τεθούν αντιμέτωπες η Ρεάλ και η Φενερμπαχτσέ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για την προετοιμασίας της ομάδας του και για τις πιθανότητες που της αναλογούν.

" Κοιτάμε μόνο τον ημιτελικό και το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Θέλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι αγωνιστικά και πνευματικά. Μπορώ να πω πως η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί του ημιτελικού. Αλλά εμείς ξέρουμε πώς να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια, το έχουμε ξανακάνει και έχουμε την εμπειρία. Ξέρουμε τον τρόπο, τι πρέπει να κάνουμε και πώς να εμφανιστούμε.
Πιστεύω στη σκληρή δουλειά. Γίνεται δουλειά μέσα στο γήπεδο όχι μόνο για το Final 4. Δουλεύουμε όλη τη χρονιά, δεν είναι ότι θα ετοιμαστούμε τώρα. Μέσα από όλα τα παιχνίδια που παίξαμε βελτιωνόμασταν, μαθαίναμε και βλέπαμε τα λάθη μας. Η ομάδα είναι προετοιμασμένη και ξέρει τι πρέπει να κάνει και στο τέλος θα βάλουμε τις τελευταίες πινελιές.
Οταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να μάθεις να λειτουργείς πάντα υπό πίεση. Αυτό γίνεται σε όλες τις ομάδες υψηλού επιπέδου. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε έτσι και αυτό μας ιντριγκάρει. Καμία ομάδα δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με το Final 4. Ξεπεράσαμε όσα προβλήματα τραυματισμών είχαμε και εμφανιστήκαμε στα πλέι οφ έτοιμοι. Πήραμε την πρόκριση. Είχαμε πίεση πριν. Γνωρίζοντας πως πηγαίνεις στο Final 4, δεν έχεις μετά την πίεση του… να πας. Όταν όμως φτάνεις εκεί δίνεις όλες σου τις δυνάμεις για να διεκδικήσεις το τρόπαιο. Δεν ξέρουμε πότε θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία. Έχουμε την ευκαιρία μας και πρέπει να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις να την διεκδικήσουμε. Αυτό επισκιάζει το αν υπάρχει κάποια πίεση ή όχι.
Η ομάδα είναι πέντε φορές τα τελευταία επτά χρόνια σε Final 4. Αυτό και μόνο προκαλεί φόβο σε αντιπάλους και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε. Έχουμε την εμπειρία και πρέπει να το δείξουμε αυτό μέσα στο γήπεδο. Πρέπει πάντα να ξέρουμε ότι ένα ματς τελειώνει μόνο όταν σφυρίξει ο διαιτητής, όχι νωρίτερα".

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ