Ραντεβού στο Καραϊσκάκη για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ραντεβού στο Καραϊσκάκη για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Με τον ΠΑΟΚ να φέρνει τα πάνω-κάτω και να παίρνει τελικά τη νίκη με 3-2 απέναντι στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν γρήγορα 2-0 με το γκολ του Χασάν (3’) και το αυτογκόλ του Ελ Καντουρί (8’), αλλά ο Δικέφαλος με δύο γκολ του Πέλκα (10’, 69) και ένα του Μίσιτς (12’) έκανε την ανατροπή. Οι Ασπρόμαυροι πήραν τη νίκη, αλλά στην πραγματικότητα η πρόκριση θα παιχτεί στο Φάληρο.

Το σκορ του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων αφήνει τα πάντα ανοιχτά και αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η ρεβάνς του Καραϊσκάκη. Εκεί όπου οι Πειραιώτες με τον κόσμο στο πλευρό τους θέλουν να κάνουν την ανατροπή, ενώ ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το 3-2 της Τούμπας.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το 4-4-2 στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό επέστρεψε στο 4-3-3. Ο Πορτογάλος δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Σα και Αλέν, με τον Ιβηρα προπονητή να χρησιμοποιεί κάτω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ τον 17χρονο Κωνσταντίνο Τζολάκη. Από εκεί και πέρα, στην τετράδα της άμυνας ήταν οι Ομάρ, Σεμέδο, Σισέ και Τσιμίκας, με τους Μπουχαλάκη, Καμαρά και Γκιγιέρμε στα χαφ. Οι Βαλμπουενά και Μασούρας στα άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Μιχάι δίπλα στον Ινγκασον, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να μένει εκτός 18άδας λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με τους Μάτος, Ινγκασον, Μιχάι και Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Οι Μίσιτς και Μαουρίτσιο ήταν στα χαφ, με τους Πέλκα και Ελ Καντουρί στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Σε ρόλο δεκαριού ήταν ο Μπίσεσβαρ, με τον Ακπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Διπλό «χτύπημα» από τον Ολυμπιακό

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με τους Πειραιώτες να σκοράρουν δύο γκολ στα πρώτα οκτώ λεπτά! Το πρώτο στο 3’ με τον Χασάν και το δεύτερο στο 8’ με αυτογκόλ του Ελ Καντουρί.

Τρία λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης, ο Ματιέ Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αχμέντ Χασάν πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και με δεύτερη προσπάθεια ο Αιγύπτιος φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-0!

Πέντε λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι χτύπησαν για δεύτερη φορά. Ο Βαλμπουενά είδε την κίνηση του Τσιμίκα, του πέρασε την μπάλα, ο διεθνής μπακ έκανε τη σέντρα, ο Γκιγιέρμε μονομάχησε στο δεύτερο δοκάρι με τον Ελ Καντουρί, ο Μαροκινός έβαλε το πόδι του προ του Βραζιλιάνου και… νίκησε τον Πασχαλάκη, κάνοντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό!

Απάντησε ο ΠΑΟΚ με Πέλκα και Μίσιτς

Οι Ερυθρόλευκοι αιφνιδίασαν τους παίκτες του Δικεφάλου και σκόραραν δύο γκολ μέσα σε λίγο λεπτά, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Με τη βοήθεια της τύχης και μια «έμπνευση» του Μίσιτς. Στο 10’ ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα, ο Σισέ έδιωξε, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Σεμέδο, στρώθηκε στον Πέλκα και αυτός μείωσε σε 1-2. Δύο λεπτά αργότερα ο Μίσιτς εκμεταλλεύτηκε το αναιμικό διώξιμο της «ερυθρόλευκης» άμυνας και με βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τζολάκη για το 2-2.

Δυνατά μαρκαρίσματα και ένταση

Μετά τα γρήγορα γκολ έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου. Τα δυνατά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων δημιούργησαν ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Μετά το μισάωρο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα τον Ολυμπιακό, αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου μετά τα γκολ άνηκε στους Πειραιώτες.

Μεγάλη ευκαιρία με Σισέ

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε μέτρα στο γήπεδο και με συνεχόμενα στημένα γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ απείλησε τον Πασχαλάκη. Στο 45’ μάλιστα άγγιξε το 2-3 με τον Σισέ. Ο Τσιμίκας έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Αφρικανός σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 2-2.

Ακυρωθηκε γκολ του Χασάν

Ο Ολυμπιακός όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο μέρος, μπήκε πολύ δυνατά και στο 49’ απείλησε ξανά με τον Σισέ. Ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, πήρε την κεφαλιά, αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χασάν, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο Σισέ με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια ο Χασάν έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής σήκωσε για οφσάιντ και ακύρωσε το γκολ των φιλοξενούμενων.

Πέναλτι και 3-2 ο ΠΑΟΚ

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά αυτός που σκόραρε ήταν ο ΠΑΟΚ. Στο 68’ ο Εστράδα έδωσε πέναλτι σε χέρι του Σεμέδο και ο Πέλκας το μετέτρεψε σε γκολ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός το εκτέλεσε στην αριστερή γωνία του Τζολάκη, ο νεαρός κίπερ έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Έψαξε την ισοφάριση ο Ολυμπιακός

Μετά το γκολ ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας τον Γκασπάρ αντί του Ομαρ, ο οποίος είχε ζητήσει να αντικατασταθεί. Στο 77’ ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε και δεύτερη αλλαγή, με τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς να παίρνει τη θέση του Γιώργου Μασούρα. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν με στημένα γύρω από την περιοχή του Πασχαλάκη να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Βαλμπουενά είχε αναλάβει τις εκτελέσεις, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τις απαντήσεις στις… ερωτήσεις του Γάλλου.

Αποβλήθηκε ο Γιαννούλης

Στο 85’ ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Γιαννούλη. Ο μπακ των γηπεδούχων πήγε να… κόψει στα δύο τον Ραντζέλοβιτς, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Δικεφάλου. Σωστή η απόφαση του Εστράδα, με τον Ισπανό να αποβάλλει τον διεθνή άσο.

Τρίτη ευκαιρία για τον Σισέ

Στο 88’ ο Ολυμπιακός άγγιξε την ισοφάριση με τον Σισέ, όμως και πάλι ο Αφρικανός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Βαλμπουενά έκανε το γέμισμα, ο Γάλλος με προβολή προσπάθησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του αγώνα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την… μπίλια στην πλευρά του ΠΑΟΚ.

Το δεκάρι: Ο Πέλκας. Ο διεθνής χαφ του ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 και στο δεύτερο ημίχρονο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, με το οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το 3-2.

Το κλειδί: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δύο γκολ στα δύο πρώτα του σουτ και να ισοφαρίσει γρήγορα σε 2-2. Αν δεν είχε «απαντήσει» τόσο γρήγορα στον Ολυμπιακό θα είχαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Γιατί κόουτς: Ισως έπρεπε ο Πέδρο Μαρτίνς να βάλει πιο γρήγορα τον Ραντζέλοβιτς αντί του Μασούρα, ο οποίος δεν κατάφερε απειλήσει. Βέβαια, ο Σέρβος όταν μπήκε δεν δικαίωσε τον Πορτογάλο τεχνικό…

Στον πάγκο: Οι άμυνες. Αμφότερες οι ομάδες «πόνεσαν» στην άμυνα, με τους σέντερ μπακ να υποκύπτουν σε πολλά λάθη. Τρικυμία η άμυνα του ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει δύο γκολ και να έχει άλλες τρεις ευκαιρίες με τον Σισέ. Δεν συνεργάστηκαν καλά Σισέ-Σεμέδο για τους Πειραιώτες.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Μιχάι, Μάτος, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας (82′ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89′ Εσίτι), Άκπομ

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί (70′ Γκασπάρ), Καμαρά (86′ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Μασούρας, Βαλμπουενά (77′ Ραντζέλοβιτς), Χασάν.

Πηγή: to10.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS