Προκριματικά Champions League: Μεγάλη νίκη (0-1) του Ολυμπιακού στην Τουρκία

Προκριματικά Champions League: Μεγάλη νίκη (0-1) του Ολυμπιακού στην Τουρκία

Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη με 1-0 επί της Μπασακσεχίρ, στον πρώτο αγώνα του Γ΄ προκριματικού γύρου της διοργάνωσης και, πλέον, στη ρεβάνς της 13ης Αυγούστου στο Καραϊσκάκη θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.


Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης ήταν ο Ζοζέ Σα, ο οποίος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απόκρουσε το πέναλτι του Βίτσκα και στέρησε από τους Τούρκους την ευκαιρία να πάρουν την ισοπαλία.

Όπως και με την Βικτόρια Πλζεν, έτσι κι απόψε, η ελληνική ομάδα στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο στην εξαιρετική της άμυνα (σε τρίτο ευρωπαϊκό ματς διατήρησε το μηδέν) και σε μία από τις λίγες επιθέσεις που έκανε βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει και να βρίσκεται, πλέον, πολύ κοντά στο να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League, όπου λογικά θα βρει στο δρόμο του την Πόρτο, μετά τη νίκη των «δράκων» με 1-0 επί της Κράσνονταρ επί ρωσικού εδάφους.

Με... συνταγή Πλζεν παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Με μόλις μία αλλαγή σε σχέση με τους 11 που ξεκίνησαν στην Τσεχία, τον Μεριά αντί του Αβραάμ Παπαδόπουλου, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν σχετικά άνετα να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνά τους, όπου κυριαρχούσε και πάλι ο Σεμέδο, ωστόσο, μεσοεπιθετικά η ελληνική ομάδα δεν ήταν καλή.

Παίκτες-κλειδιά, όπως ο Βαλμπουενά και ο Ποντένσε δεν βοήθησαν, ο Γκερέρο (μοναδικός προωθημένος) δεν τροφοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες να καταγράψουν μόλις μία καλή φάση, με την κεφαλιά του Γκερέρο στο 22΄ να δίνει στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Γκετζού απομάκρυνε.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, στο πρώτο τους επίσημο ματς δεν έδειξαν πολλά πράγματα. Μετά το 15΄ φάνηκαν κάπως στο γήπεδο, είχαν την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν ήταν απειλητικοί εκτός από την φάση του 14΄ όταν ο Σα έκανε τρομερό λάθος που ευτυχώς δε στοίχισε στην ομάδα του (το σουτ του Βίτσκα βρήκε στα σώματα).

Παίκτες του Ολυμπιακού που υπέστησαν σημαντικά στο πρώτο μέρος ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο, με αποτέλεσμα να έρθει γρήγορα το γκολ για το ελληνικό συγκρότημα.

Ο Ποντένσε ήταν... άλλος παίκτης στην επανάληψη, ενώ και ο Βαλμπουενά πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες. Ο Γάλλος, μάλιστα, στο 53΄, έβγαλε σέντρα... διαβήτη στον Μασούρα, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό (1-0).

Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους, απέναντι στους γηπεδούχους που εκνευρίστηκαν και στο 79΄, έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Καχβτετσί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ακόμη και με 10 παίκτες, όμως, η Μπασακσεχίρ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις με το πέναλτι που κέρδισε μετά το χέρι του Μπρούνο. Ο Σα, όμως, έπεσε σωστά στη γωνία του κι απομάκρυνε το πλασέ του Βίτσκα, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό τη μεγάλη νίκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ