«Πράσινο» ντέρμπι με επική ανατροπή, «αυτοκτονία» για ΑΕΚ

«Πράσινο» ντέρμπι με επική ανατροπή, «αυτοκτονία» για ΑΕΚ

Το αθηναϊκό ντέρμπι του ΟΑΚΑ, που ήταν εξαρχής το απόλυτο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής, υπήρξε ένα από τα καλύτερα ματς των τελευταίων ετών, μια διαφήμιση του ποδοσφαίρου που βρήκε νικητή τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό (πρώτη εντός έδρας νίκη) επί της ΑΕΚ με 3-2.

Η Ένωση προηγήθηκε 2-0, είχε ευκαιρίες να «καθαρίσει» το παιχνίδι αλλά δεν το έκανε και το πλήρωσε με μια ήττα που θα τη «στοιχειώνει». Ο Παναθηναϊκός δεν είχε στον πάγκο του τον Γιώργο Δώνη, μετά την τιμωρία του από τον αθλητικό δικαστή με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για ένα μήνα.

Οι «πράσινοι» ανέβηκαν στην 8η θέση της Super League μετά από δέκα αγωνιστικές ενώ η ΑΕΚ παραμένει τρίτη, αλλά η απόστασή της από την κορυφή αυξήθηκε πια στους 9 βαθμούς.

Η ΑΕΚ χτύπησε από τη δεξιά πλευρά στο πρώτο ημίχρονο και όλες οι επικίνδυνες επιθέσεις της δημιουργήθηκαν από εκεί. Το 0-1 έγραψε με «βολίδα» ο Μπακάκης στο 18΄ και ήταν το πρώτο της καριέρας του στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηγιοβάνη στο 31΄, όμως η Ένωση πήγε με προβάδισμα δύο γκολ στα αποδυτήρια, καθώς στο 36΄ ο Κουρμπέλης «πρόλαβε» να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά αν δεν το έκανε το 0-2 θα ερχόταν σε άδειο τέρμα από τον Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος είχε δοκάρι στο 51΄, ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» και με ατομική προσπάθεια του Μακέντα μείωσε στο 67΄ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Τρία λεπτά αργότερα ο Περέα έγραψε το 2-2 με πλασέ από κοντά, με τον διαιτητή Γκεστράνιους να κατακυρώνει το γκολ καθ΄ υπόδειξη του VAR (αρχικά είχε υποδειχθεί οφ σάιντ).

Στο 86΄ ο Κολοβέτσιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και στο 88΄ σημείωσε το νικητήριο γκολ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Ζαχίντ, «εκτελώντας» την πρώην ομάδα του. Ο Θεσσαλός αμυντικός, που ως παίκτης των «κιτρινόμαυρων» σήκωσε το Κύπελλο το 2016, δεν πανηγύρισε το γκολ.

«Επαγγελματική» νίκη ο Ολυμπιακός (2-0) με Ατρόμητο

Ο Ολυμπιακός δεν έφτασε ούτε απέναντι στον Ατρόμητο σε υψηλό επίπεδο απόδοσης, πήρε όμως μια «επαγγελματική» νίκη με 2-0 κι επέστρεψε μόνος στην κορυφή, όπου είχε βρεθεί από χθες ο ΠΑΟΚ μετά το «διπλό» στην έδρα του ΟΦΗ.

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο τρίλεπτο από το 60΄ έως το 62΄, όταν με ένα «ξέσπασμα» οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα δύο τέρματά τους και «κλείδωσαν» το παιχνίδι, παρά την αποβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 67ο λεπτό.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε την κατοχή της μπάλας και είχε την υπεροχή, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε μεταβεί στο Φάληρο για να αμυνθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, έπεσαν σε έναν πολύ καλό Μέγερι, που είπε «όχι» στο σουτ του Παπαδόπουλου στο 36΄, ενώ στο 17΄ ο Μασούρας είχε σπαταλήσει μεγάλη ευκαιρία τελειώνοντας άσχημα τη φάση.

Τελικά στο 60΄ ο Ποντένσε έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού, όταν ο Πορτογάλος άλλαξε πόδι, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γούτα και κατέληξε στα δίχτυα του Ατρόμητου.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν ο Ελ Αραμπί που βρήκε τον Σουντανί στην περιοχή, ο Αλγερινός επιθετικός σούταρε στην κίνηση και η μπάλα αφού πέρασε κάτω από το σώμα του Μέγερι κατέληξε στα δίχτυα του.

Στο 67΄ ο διαιτητής Σκουλάς απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Παπαδόπουλο για μαρκάρισμα στον Νταβιώτη, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν.

Νίκησε στην Ξάνθη και «μηδένισε» ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος έφυγε με πολύ μεγάλη νίκη από τα Πηγάδια της Ξάνθης, καθώς επικράτησε 2-1 της ακριτικής ομάδας, που πριν από μερικές εβδομάδες είχε υποχρεώσει, στο ίδιο γήπεδο, σε «λευκή» ισοπαλία τον Ολυμπιακό.

Με τους τρεις βαθμούς, πρώτοι για φέτος μακριά από τη Νέα Σμύρνη, οι «κυανέρυθροι»... μηδένισαν το χρέος τους, δηλαδή τους -6 βαθμούς με τους οποίους ξεκίνησαν φέτος στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στο +2.

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στον αγώνα, είχε τον έλεγχο και στο 18΄ ο Στάρτζεον μετά από παράλληλη πάσα που του έγινε και μπροστά σε κενή εστία «έπιασε» αέρα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Στο 53΄ ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε λάθος στο κέντρο και έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μασούρας έδωσε στον Αραμπούλι κι αυτός πλάσαρε για το 0-1, αλλά δύο λεπτά αργότερα και μετά από κόρνερ ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε.

Στο 67΄ ο Παπανικολάου βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Αραμπούλι σχεδόν πάνω στη γραμμή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Οι Νεοσμυρνιώτες πέτυχαν δύο γκολ για πρώτη φορά φέτος, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Στάρτζεον, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Άρης τη νίκη, ο Αστέρας τις εντυπώσεις

Ο Άρης νίκησε με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League, στην πρώτη (χρονικά) από τις κυριακάτικες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος.

Οι «κίτρινοι» του Μίχαελ Ένινγκ, υπό την παρουσία του οποίου στον πάγκο μετρούν 10 βαθμούς σε 4 αγώνες, δυσκολεύτηκαν πολύ από τους Αρκάδες, παρότι ξεκίνησαν ιδανικά στο παιχνίδι.

Μόλις στο 5ο λεπτό, από κόρνερ του Ματίγια ο Σάσα έγραψε το 1-0 με κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια ο Παπαδόπουλος είπε «όχι» δύο φορές σε προσπάθειες του Ντιγκινί, στο 13΄ και το 26΄.

Την τρίτη φορά όμως ο Γάλλος επιθετικός δεν λάθεψε: στο 34΄ ο Ρόουζ έκανε την ατομική προσπάθεια και βρήκε τον Ντιγκινί, ο οποίος διπλασίασε.

Ο Αστέρας, που μέχρι τότε δεχόταν πίεση, αντέδρασε μετά το 0-2 και στο 42΄ μείωσε με κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Η εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το πρώτο μισό, καθώς οι Πελοποννήσιοι πίεσαν τον Άρη κι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, με Μπαράλες και Τασουλή.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Έμαν, από κακή εκτίμηση, έπιασε την μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής και αποβλήθηκε. Στη θέση του πέρασε ο νεαρός Τσιλιγγίρης, που έσωσε την εστία του στο φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ!

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS