Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Νέα τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ- Ακυρώνονται αγώνες πρόκρισης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Νέα τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ- Ακυρώνονται αγώνες πρόκρισης

Η αγωνία για το αν θα διεξαχθούν ή όχι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο συνεχίζεται.

Η ΔΟΕ έχει καλέσει για σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό. Η διεξαγωγή των Αγώνων, παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, καθώς πολλοί αθλητές είναι αντίθετοι στο να γίνει η διεξαγωγή τους, με τον κορωνοϊό να «θερίζει» όλον τον πλανήτη.

Ακυρώνονται αγώνες πρόκρισης για το Τόκιο 2020

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε τόνισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο διάστημα 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου, ενώ στις 26 Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η Ολυμπιακή Φλόγα την διαδρομή της στην Ιαπωνία. Ωστόσο, ήδη ακυρώνονται πολλοί αγώνες που αποτελούν πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Παγκόσμιο κύπελλο γυμναστικής στο Μπακού, όπου μετείχε και ο Λευτέρης Πετρούνιας ακυρώθηκε, ενώ προολυμπιακά τουρνουά και προκρίσεις σε χώρες, όπως στις ΗΠΑ στα αθλήματα της κολύμβησης και της πάλης, έχουν ματαιωθεί λόγω του κορωνοϊού.

Το Σαββατοκύριακο ήταν σε εξέλιξη στο Λονδίνο το προολυμπιακό τουρνουά της πυγμαχίας και μία ημέρα πριν τους κρίσιμους αγώνες για τις προκρίσεις στο Τόκιο (μετείχε και ο Γ. Τσανικίδης από ελληνικής πλευράς), οι διοργανωτές σταμάτησαν τους αγώνες λόγω φόβων για την υγεία των αθλητών από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Μεγάλη Βρετανία. Το 60% των 11.000 αθλητών που θα μετέχουν στην διοργάνωση έχει ήδη προκριθεί, αλλά έχουν ακυρωθεί προκρίσεις σε πολλά αθλήματα, όπως τα παραπάνω, αλλά και η ξιφασκία και το τζούντο.

ΔΟΕ: Δεν κάνουμε Αγώνες χωρίς κόσμο

Πολλοί αθλητές φοβούνται να ταξιδέψουν μάλιστα εξαιτίας της πανδημίας και υπάρχουν πιέσεις για να μετατεθεί η διοργάνωση μερικούς μήνες, ή ακόμη και το 2021 ή το 2022, κάτι το οποίο το Τόκιο δεν θέλουν ούτε να ακούσουν, καθώς οι οικονομικές συνέπειες θα είναι τεράστιες. Αρκετοί θεωρούν ρίσκο το να κατέβουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πρόβλημα για την ΔΟΕ είναι πως αναμένεται η πίεση αυτή να ενταθεί μέσω των Ολυμπιακών Επιτροπών, όσο τα κρούσματα του κορωνοϊού πολλαπλασιάζονται στον πλανήτη. Η ΔΟΕ είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας πως δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναβολή της διοργάνωσης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS