Ο Παναθηναϊκός «μπλόκαρε» την Μπαρτσελόνα και πήρε τη νίκη με 76-70

Ο Παναθηναϊκός «μπλόκαρε» την Μπαρτσελόνα και πήρε τη νίκη με 76-70

Με όπλο την εξαιρετική του άμυνα και «κρυφό χαρτί» τον Ντίνο Μήτογλου στην 4η περίοδο (7 πόντους), ο Παναθηναϊκός έβαλε «φρένο» στην Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.


Οι «πράσινοι» πέτυχαν τεράστια νίκη επί των Καταλανών, που προέρχονταν από 5 σερί επιτυχίες, στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 76-70, έφτασαν τις 5 σε 8 ματς στην Euroleague και με την ψυχολογία στα ύψη θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή στην Βιτόρια την Μπασκόνια, με στόχο να κλείσουν με τον ιδανικότερο τρόπο την «διαβολοβδομάδα» της διοργάνωσης.

Ο Νικ Καλάθης δεν ήταν καλός στο σκοράρισμα (2π.), αλλά είχε 9 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ενώ ο ΝτεΣόν Τόμας με 14 πόντους και ο Στεφάν Λάσμε με 11 ήταν οι κορυφαίοι σκόρερ του «τριφυλλιού».

Με ανεβασμένο το ηθικό μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού για την Α1, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και παρότι ξέφυγαν 2-3 φορές στο σκορ με διψήφιες διαφορές και η «Μπάρτσα» επέστρεφε, βρήκαν τον τρόπο να μην χάσουν ούτε μία φορά το προβάδισμα και να φτάσουν στο στόχο τους.

Εκτός από την εξαιρετική άμυνα που απέδωσαν οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του ροζ φύλου αγώνα έπαιξαν και τα ριμπάουντ.

Η ελληνική ομάδα πήρε 35 συνολικά, με 14 εξ αυτών επιθετικά. Ιδιαίτερα στην 4η περίοδο, στην προσπάθεια που έκανε η Μπαρτσελόνα για να «μαζέψει» τη διαφορά, οι γηπεδούχοι πήραν 4 καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ, ανανέωσαν τις επιθέσεις τους και κέρδισαν πολύτιμο χρόνο. Οι Καταλανοί πήραν 30 ριμπάουντ, μόλις 6 επιθετικά.

Κούριτς με 17 και Σεραφέν με 15 «οδήγησαν» επιθετικά την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, ενώ ο Κρις Σίνγκλετον πέρασε εντελώς απαρατήρητος στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ ως παίκτης των «μπλαουγκράνα». Ο Αμερικανός τελείωσε τον αγώνα με μόλις 4 πόντους, όλους με βολές, και 0/8 σουτ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS