Νίκη και προβάδισμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ

Νίκη και προβάδισμα τίτλου για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ολυμπιακού στην Τούμπα με 3-1 και με τη νίκη αυτή έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο δικέφαλος του Βορρά εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό ξεκίνημα που είχε στο παιχνίδι και ειδικά το γκολ του Βιεϊρίνια στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης και έφτασε στην κατάκτηση της νίκης, με την διαφορά πλέον από τους ερυθρόλευκους να είναι εννιά βαθμοί, δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον την προσοχή του στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και στα δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια με τη Ντινάμο Κιέβου αλλά και στο Κύπελλο.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους, με την μπάλα να παίζει άσχημο παιχνίδι στους πειραιώτες. Ο Βιεϊρίνια έκανε σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το πόδι του Νάτχο πήρε ύψος και «κρέμασε» τον Ζοσέ Σα που όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο τρίτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης και αυτό το γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης με Φορτούνη, Λάζαρο και Ποντένσε, αλλά ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση στο 19′, με τον Μπίσεσβαρ να στέλνει με κοντινό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 για τον δικέφαλο του Βορρά. Οι γηπεδούχοι είχαν «αέρα» δύο τερμάτων πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο και ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε δύσκολη θέση.

Οι αλλαγές Μαρτίνς και η ευκαιρία με Ντίας

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, βάζοντας στο ματς Καμαρά και Ντίας αντί Νάτχο και Χριστοδουλόπουλου αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός μάλιστα είχε πολύ καλή ευκαιρία με τον Ντίας για να μειώσει σε 2-1 στο 47′, όταν ο Πορτογάλος έκανε ωραία σέντρα αλλά ο Γκερέρο δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να παίξει με κόντρες έχοντας το υπέρ του 2-0 και σε μια από αυτές κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, εκμεταλλευόμενος το λάθος και του Σισέ. Ο Ακπόμ βρέθηκε απέναντι στον Σα και με ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει στο 87′ με τον Ποντένσε να κάνει το 3-1 με κοντινό σουτ, μετά από ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη σε προσπάθεια του Ντίας.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 3-1 και είναι πλέον μια «ανάσα» από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά όπως προαναφέραμε ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του τα δύο πολύ μεγάλα ματς με τη Ντινάμο Κιέβου κι εκεί πρέπει να εστιάσει.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια(80′ Γιαννούλης), Σάκχοφ (53′ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ ΕΛ Καντουρί, Ζαμπά, Άκπομ
Ολυμπιακός: Ζοσέ Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο (46′ Καμαρά), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (46′ Ντίας), Γκερέρο, Φορτούνης (76′ Χασάν).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ