Νέα διάκριση για τον Τσιτσιπά: Κατέκτησε το Open της Μασσαλίας

Νέα διάκριση για τον Τσιτσιπά: Κατέκτησε το Open της Μασσαλίας

Στην κορυφή και πάλι ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο 20χρονος πρωταθλητής νίκησε στον τελικό του Open 13 στην Μασσαλία, με 7-5, 7-6 (5) τον Μιχαϊλ Κουκούσκιν (Νο50) από το Καζακστάν και πανηγύρισε την κατάκτηση νέου τροπαίου, μετά την περσινή του επιτυχία στην Στοκχόλμη.

Ετσι ο σπουδαίος Ελληνας αθλητής έδειξε οτι η «κοιλιά» που έκανε για μερικές εβδομάδες μετά την υπερπροσπάθεια του Ιανουαρίου, στο Australian Open (όπου έφθασε μέχρι τα ημιτελικά), ήταν μόνο προσωρινή. Στη Μασσαλία έδειξε και πάλι το τεράστιο ταλέντο που διαθέτει και πιάνοντας σταθερά καλή απόδοση έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τουρνουά!

Οσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν γκέιμ-γκέιμ μέχρι το 5-5. Τότε ο Τσιτσιπάς πήρε το προβάδισμα με 6-5, απέκτησε ψυχολογία στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς του Καζάκου για να κατακτήσει το σετ με 7-5. Κι αυτό μετά από περίπου 50 λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο σετ, ο Κουκούσκιν… άλλαξε μπλουζάκι και μετά το 1-1, ο Ελληνας πρωταθλητής αισθάνθηκε ελαφρές ενοχλήσεις στα δεξιά πλευρά. Δεν αποκλείεται αυτό να του «στοίχισε» προσωρινά, καθώς ο Καζάκος αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-3. Ομως ο Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι το μέλλον του παγκοσμίου τένις, καθώς δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, ισοφάρισε σε 5-5 και προηγήθηκε με 6-5, για να κατακτήσει το σετ στο τάι μπρέικ με 7-5!

Με τη νίκη του αυτή, ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα η ATP και σε «απόσταση βολής» από την πρώτη δεκάδα του πλανήτη.

Τέλος να σημειώσουμε ότι αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος του σε ATP τουρνουά και τρίτος γενικά καθώς είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες του στη Στοκχόλμη και το Next Gen.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS