Ετοιμος να γράψει Ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Με τον Τιμ στον τελικό του ATP Finals

Ετοιμος να γράψει Ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Με τον Τιμ στον τελικό του ATP Finals

Ενώπιον της πιο μεγάλης πρόκλησης της μέχρι τώρα καριέρας του βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας, μετά τον θρίαμβο με 2-0 σετ (6-3, 6-4) επί του Ρότζερ Φέντερερ το Σάββατο, αγωνίζεται απόψε (8 μ.μ., Cosmote Sport 6HD) στον τελικό του ATP Finals, με αντίπαλο τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στο παρελθόν, με τον Αυστριακό τενίστα να μετρά τέσσερις νίκες και τον Τσιτσιπά δύο. Τελευταία φορά που κοντραρίστηκαν ήταν πριν από έναν μήνα, στις 6 Οκτωβρίου, στον τελικό του China Open. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-0 σετ, ωστόσο στη συνέχεια ο Τιμ ανέκαμψε, πήρε τα δύο επόμενα σετ και κατέκτησε τον τίτλο.
Tsitsipas Thiem Atp Finals

Η πρώτη συνάντηση Τσιτσιπά - Τιμ

Πριν από τρία χρόνια, ακριβώς τέτοια εποχή και ακριβώς στο ίδιο γήπεδο στο οποίο αμφότεροι σήμερα θα διεκδικήσουν τον σημαντικότερο τίτλο τους την O2 Arena, συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι Ντόμινκ Τιμ και Στέφανος Τσιτσιπάς και προπονήθηκαν μαζί. Τότε ο Τιμ προετοιμαζόταν για το ATP Finals του 2016, τη χρονιά στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στον θεσμό. Ο Τσιτσιπάς, No 1 τότε στα juniors, ήταν προσκεκλημένος της ΑΤΡ, ώστε να βοηθήσει με τις προπονήσεις των παικτών και ταυτόχρονα να έχει τη δυνατότητα να αποκομίσει κάποιες μοναδικές εμπειρίες.

Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, ο Στέφανος με κοντό μαλλί και ο Τιμ ποζάρουν αγκαλιασμένοι στον φακό:

 

 

«Εδώ τον συνάντησα για πρώτη φορά, το 2016, σαν hitting partner. Φυσικά, είχα δει ότι έπαιζε εκπληκτικά, αλλά δεν έδωσα σημασία γιατί ήμουν συγκεντρωμένος σε άλλα πράγματα. Μετά ήρθε στο tour, παίξαμε το πρώτο μας παιχνίδι πέρσι στη Ντόχα και ένιωσα αμέσως τις απίστευτες δυνατότητές του. Τερμάτισε πέρυσι στο Νο 14 ή στο Νο 15 και όλοι πια μπορούσαμε να δούμε που πηγαίνει, ότι είναι ένας παίκτης κορυφαίας κλάσης. Το αξίζει. Είναι καλός άνθρωπος, πολύ καλός παίκτης και με ελκυστικό στιλ παιχνιδιού», είπε ο Τιμ στη χθεσινή του συνέντευξη στο Λονδίνο.

Ο θρίαμβος του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Φέντερερ

Στον χθεσινό ημιτελικό κόντρα στον «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν καταπληκτικός. Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κάνοντας μπρέικ από νωρίς στο σερβίς του Ελβετού, και καθάρισε το πρώτο σετ με 6-3 στα γκέιμ. Στο δεύτερο σετ η μάχη ήταν συγκλονιστική, με τον Στέφανο να κάνει μπρέικ στον Ελβετό τενίστα και τον «βασιλιά» να απαντά άμεσα. Ωστόσο, ένα δεύτερο σερί μπρέικ του Τσιτσιπά τού έδωσε προβάδισμα, το οποίο διατήρησε μέχρι τέλους και έτσι έφτασε στη μεγάλη νίκη-πρόκριση στον τελικό.

Αποθέωση Τσιτσιπά από Κυριάκο Μητσοτάκη και διεθνή ΜΜΕ

Τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά παρακολούθησε από τις εξέδρες της O2 Arena του Λονδίνου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα. Μετά το τέλος του συναρπαστικού αγώνα ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε στο Instagram μια ανάρτηση δίνοντας συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Tsitsipas Mitsotakis Mareba Tenis

Κατέβηκε στα αποδυτήρια μαζί με τη Μαρέβα Μητσοτάκη και είχαν μια ιδιαίτερα θερμή συνομιλία τόσο με τον Στέφανο Τσιτσιπά όσο και με τον πατέρα του -και προπονητή του- Απόστολο Τσιτσιπά. «Πρώτη φορά έχω φωνάξει τόσο πολύ στη ζωή μου "παικταρά"», είπε στον Τσιτσιπά η Μαρέβα Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να κάνει μια μίνι ανάλυση του αγώνα, λέγοντας στον Έλληνα τενίστα «ήσουν σούπερ, στα μπρέικ πόιντς, σε όλα».

Από την πλευρά τους, τα διεθνή ΜΜΕ υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του Στέφανου Τσιτσιπά. «Εντυπωσιακός Τσιτσιπάς: νικάει τον Φέντερερ σε δύο σετ και πάει τελικό» είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Gazzeta dello Sport, που σημειώνει: «Ο 21χρονος Έλληνας στην πρώτη του παρουσία στο τουρνουά των κορυφαίων οκτώ της σεζόν, νίκησε τον υπέροχο Φέντερερ με 6-3,6-4».

«Η εξέγερση των νέων είναι εδώ: ο Φέντερερ… πέφτει από τον Τσιτσιπά στα ημιτελικά», αναφέρει η ισπανική Marca, ενώ η As σημειώνει: «Η νέα γενιά (Next Gen) ανοίγει βήμα» υπογραμμίζοντας: «Ο Τσιτσιπάς κερδίζει τον Φέντερερ και είναι ο πιο νέος φιναλίστ από το 2009». Η γαλλική εφημερίδα L'Equipe έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον… μετρ και πέρασε στον τελικό», ενώ το BBC τόνισε: «Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Φέντερερ και πήγε τελικό.

Τσιτσιπάς: Δεν θα αφήσω τίποτα στην τύχη στον τελικό

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη σπουδαία του νίκη επί του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ. «Θυμάμαι τον εαυτό μου, τότε που ήμουν παιδάκι και παρακολουθούσα τους αγώνες. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα στεκόμουν εδώ που είμαι τώρα, αλλά αυτό συνέβη στ’ αλήθεια. Τα όνειρά όντως γίνονται πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο μεγάλος Έλληνας αθλητής μίλησε και για τη μεγάλη νοητική δύναμη που χρειάστηκε για να κερδίσει τον θρύλο του τένις Ρότζερ Φέντερερ και να καταφέρει να φτάσει στον τελικό. Όπως ανέφερε ο Τσιτσιπάς, χρειάστηκε τρομερή νοητική δύναμη εκτός της σωματικής και ψυχικής, και επισήμανε ότι κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

«Ήταν κάτι που μου άξιζε. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ, στα μεγάλα σαλόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «δεν θέλω να αφήσω τίποτα στην τύχη θα είμαι απαιτητικός στον αυριανό αγώνα». «Ζούμε στο τένις το αντίστοιχο του Εurobasket και του Euro 2004;», ρώτησε τον Στέφανο Τσιτσιπά ένας δημοσιογράφος, με τον Έλληνα τενίστα να απαντάει καταφατικά.

Τι είναι το ATP Finals

Το ATP Finals είναι ένα τουρνουά που διεξάγεται στο τέλος κάθε χρονιάς και στο οποίο συμμετέχουν οι 8 κορυφαίοι τενίστες του εκάστοτε έτους. Φέτος, λοιπόν, ήταν παρόντες οι οκτώ πρώτοι τενίστες στην παγκόσμια κατάταξη του τένις: Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Ντόμινικ Τιμ, Στέφανος Τσιτσιπάς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Ματέο Μπερετίνι. Ουσιαστικά, μετά τα Γκραν Σλαμ του Γουίμπλεντον, του Ρολάν Γκαρός, του USA Open και του Αυστραλιανού Όπεν, είναι η σπουδαιότερη διοργάνωση στο τένις κάθε χρόνο. Συνεπώς, το να πούμε πόσο σημαντικός είναι ο αποψινός τελικός για τον Στέφανο Τσιτσιπά περιττεύει...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS