Με μαύρα μονοθέσια η Mercedes εναντίον του ρατσισμού

Με μαύρα μονοθέσια η Mercedes εναντίον του ρατσισμού

Μπορεί τα μονοθέσια της Mercedes να είναι γνωστά ως «ασημένια βέλη», ωστόσο η πρωταθλήτρια κατασκευαστών της Φόρμουλα Ένα θα αλλάξει, ενόψει της σεζόν του 2020 που αρχίζει την Κυριακή (5/7) στην Αυστρία, τα χρώματα στα αυτοκίνητα που θα οδηγούν ο Λιούις Χάμιλτον και ο Βάλτερι Μπότας.


Έτσι, τα δύο μονοθέσια θα είναι μαύρα, καθώς η γερμανική ομάδα θέλει να πάρει θέση ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις, αλλά και να δεσμευθεί ότι θα βελτιώσει την ποικιλομορφία στο εσωτερικό της.

Η ανακοίνωση της Mercedes έρχεται εν μέσω των διαδηλώσεων ανά την υφήλιο οι οποίες υποστηρίζουν το κίνημα "Black Lives Matter", υπέρ του οποίου έχει ταχθεί με τις δηλώσεις του και ο Χάμιλτον, που είναι ο πρώτος μαύρος σούπερ σταρ στην Ιστορία της Φόρμουλα Ένα.

Στο μεταξύ, ο Βρετανός εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ανακοινώσει τη σύσταση μιας νέας επιτροπής, προκειμένου να βελτιωθεί η ποικιλομορφία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ η Φόρμουλα Ένα γνωστοποίησε την έναρξη της πρωτοβουλίας #WeRaceAsOne, μαζί με μια νέα ομάδα εργασίας που εστιάζει ειδικά στον προσδιορισμό των ευκαιριών απασχόλησης και εκπαίδευσης για ομάδες που υπο-εκπροσωπούνται στη Φόρμουλα Ένα.

«Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας, το άθλημά μας ή την ομάδα μας: αυτή είναι μια βασική πίστη της Mercedes» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ.

«Όμως, το να έχουμε τα σωστά "πιστεύω" και τον σωστό τρόπο σκέψης δεν είναι αρκετό, εάν παραμένουμε σιωπηλοί. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας και την παγκόσμια πλατφόρμα μας για να μιλήσουμε για σεβασμό και ισότητα και το "Ασημένιο Βέλος" θα αγωνίζεται στα μαύρα για ολόκληρη τη σεζόν του 2020, προκειμένου να δείξουμε τη δέσμευσή μας για μεγαλύτερη ποικιλομορφία ενός της ομάδας μας και του αθλήματός μας», συνέχισε.

Να σημειωθεί ότι στον οργανισμό της Mercedes μόλις το 3% του εργατικού δυναμικού ανήκει σε εθνοτικές ομάδες μειονοτήτων και μόνο το 12% των υπαλλήλων είναι γυναίκες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS