«Λύγισε» τον ΟΦΗ η ΑΕΚ (1-0) με κορυφαίο τον Αλμπάνη

«Λύγισε» τον ΟΦΗ η ΑΕΚ (1-0) με κορυφαίο τον Αλμπάνη

Ο άνθρωπος που κέρδισε το πέναλτι στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, από το οποίο προήλθε το γκολ-νίκης της ΑΕΚ, ήταν αυτός που «σημάδεψε» και το σημερινό ματς της Super League με τον ΟΦΗ.

Από την ασίστ του Αλμπάνη στο 37΄, ο Μάρκο Λιβάγια πέτυχε το «χρυσό» γκολ των «κιτρινόμαυρων» στο νικηφόρο 1-0 επί των Κρητών στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το ντεμπούτο του Μανόλο Χιμένεθ στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκε με νίκη, με το ίδιο μάλιστα, σκορ, όπως και το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές δεν πανηγύρισαν όσο θα ήθελαν το «τρίποντο» επί του ΟΦΗ. Μπορεί να «κέρδισαν» το ματς και τον Αλμπάνη, έχασαν, όμως, ένα βασικό τους παίκτη, τον Νίκλας Χουλτ.

Ο Σουηδός αριστερός μπακ αποχώρησε τραυματίας με θλάση στον αριστερό δικέφαλο, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Με τον Ελντερ Λόπες στο περιθώριο τουλάχιστον για ακόμα ένα μήνα, ο απώλεια του Χουλτ σημαίνει ότι ο Χιμένεθ θα πρέπει να καταφύγει σε αλχημείες ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/2) και για όσο χρειαστεί...

Κι αν κρίνει κανείς από τις εμφανίσεις του στα δύο τελευταία ματς, ο Αλμπάνης  μάλλον κερδίζει επάξια την θέση του στο αρχικό σχήμα. Σήμερα πέρασε στην θέση του Χουλτ και ήταν μακράν ο MVP της αναμέτρησης.

Παρών στις (ελάχιστες) φάσεις που δημιούργησε ο «Δικέφαλος», ήταν αυτός που με εξαιρετική κίνηση από αριστερά, «σέρβιρε» το γκολ στον Λιβάγια στο 37ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ ήταν «άγευστη και άχρωμη» ίσως και λόγω των πολλών απουσιών (Πόνσε, Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτας, Αλεφ, Γαλανόπουλος) που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη μιας νίκης με το ελάχιστο δυνατό θέαμα. 

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του, είχε μια χρυσή ευκαιρία να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της πρωταθλήτριας, αλλά ο φόβος του την άφησε να πάει χαμένη.

Δεν ρίσκαρε το παραμικρό, δεν ανέβηκε ψηλά να πιέσει, παρότι είχε καταφέρει με άνεση να κρατήσει την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή του.

Ετσι, η Ενωση πήρε μια νίκη που διατηρεί τις -όποιες- ελπίδες της για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, όμως είναι βέβαιο ότι όσο τα προβλήματα πληθαίνουν, τόσο οι εναπομείναντες στόχοι θα απομακρύνονται... 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ