Κύπελλο Ελλάδος: Φαβορί για τον τελικό ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Κύπελλο Ελλάδος: Φαβορί για τον τελικό ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναμένεται να «μονομαχήσουν» για την κατάκτηση του τροπαίου στο Κύπελλο Ελλάδας.

Όπως έγινε στον πρώτο ημιτελικό της Τούμπας (ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης), έτσι και στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε με το ίδιο σκορ (2-0 της Λαμίας και βρίσκεται «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Η ρεβάνς της Μεγάλης Τετάρτης (24/4) στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να πάρει αυτό που ακριβώς ήθελε, ένα σκορ πρόκρισης, χωρίς να δεχτεί γκολ.

Κι αν στο πρώτο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν αποτελεσματικοί στν τελική προσπάθεια (στο διάστημα αυτό είχαν δοκάρι... από σπόντα στο 38΄ μετά τη σέντρα του Μάνταλου), στο δεύτερο κατάφεραν να βρουν δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Εμφανώς ανώτερη η ΑΕΚ στο β΄ ημίχρονο, προηγήθηκε στο 63΄ με τον Πόνσε, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μάνταλου και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο σκόρερ της ΑΕΚ έκανε «άνω κάτω» την άμυνα της Λαμίας στο 70΄, πλάσαρε τον Μελισσά, αλλά ο Βάντερσον απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ο Μπογέ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (75΄) την έστειλε ελάχιστα άουτ, σε ακόμα μία μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους, που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στο β΄ ημίχρονο.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κρίστιτσιτς πέτυχε το δεύτερο γκολ μετά από ασίστ του Κλωναρίδη, λύνοντας –κατά πάσα πιθανότητα- το γρίφο της πρόκρισης. Ειδικά από τη στιγμή που ο Μπάρκας δήλωσε «παρών» με σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Αντέτζο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σκορ πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» με δύο γκολ του Λέο Μάτος στο 17΄ και 90΄+6 επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και, πλέον, έχει τον πρώτο λόγο για να προκριθεί στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στις 24 Απριλίου.

Στην πρώτη του αξιόλογη προσπάθεια στο ματς ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα. Στο 17΄ ο Λέο Μάτος μετά από κεφαλιά πάσα του Ζαμπά με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση.

Οι Αρκάδες ανοίχτηκαν στη συνέχεια και ζήτησαν την ισοφάριση, ιδιαίτερα στο β΄ μέρος. Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Παράσχου ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς και θα μπορούσε να φτάσει στο στόχο της τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, με κορυφαία ευκαιρία αυτή του Ιγκλέσιας στο 67΄.

Με τον ίδιο ρυθμό συνεχίζονταν το παιχνίδι και στο 77' δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια πέρασε ελάχιστα άουτ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 1-0 δεν θα άλλαζε, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάτος με σουτ στη γωνία του Αθανασιάδη διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του κι έδωσε σιγουριά πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς.

Στο διάστημα των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αρχηγός του Αστέρα, Ιγκλέσιας, λόγω διαμαρτυριών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ