Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση με νίκες για τους «αιώνιους»

Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση με νίκες για τους «αιώνιους»

Με το απόλυτο σε νίκες ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στην Ξάνθη του Άρη Αβάτου με 2-1 και τερμάτισαν στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε ενδεκάδα αναπληρωματικών και παικτών από την ακαδημία. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0, με σουτ του Βρουσάι έξω από την περιοχή στο 11΄ και με αντεπίθεση που ολοκλήρωσε ο Ανδρούτσος στο 39΄. 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 45΄ με κεφαλιά του Σαρηγιαννίδη κι αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που πέτυχε η ομάδα στην διοργάνωση, αλλά και το μοναδικό που δέχθηκε ο Ολυμπιακός στον όμιλο.

Στο β΄ ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα κι έτσι ελάχιστες καλές στιγμές δημιουργήθηκαν και σχεδόν καμία αξιόλογη φάση. Το 2-1 παρέμεινε και η ήττα αυτή ανάγκασε τον Άρη Αβάτου να μείνει στην τελευταία θέση του ομίλου, χωρίς βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στα Περιβόλια με το ίδιο σκορ τον ΑΟΧ/Κισσαμικό και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου. Οι αντίπαλοι είχαν ήδη προκριθεί μετά τη χθεσινή ισοπαλία του Παναιτωλικού με την Ιεράπετρα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό σε προβολή του Εμμανουηλίδη και άνοιξε το σκορ στο 7΄ με τον ίδιο παίκτη, που έγινε κάτοχος της μπάλας από λάθος πάσα του τερματοφύλακα Δασκαλάκη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά το σουτ του Αποστολόπουλου στο 17΄ βρήκε το δοκάρι του Διούδη. Η χανιώτικη ομάδα έφτασε στην ισοφάριση με τον Ρίσκι στο 54΄.

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να ξαναπάρει άμεσα το προβάδισμα, καθώς στο 57΄ καταλογίστηκε πέναλτι για χέρι του Σισέ, αλλά ο Βέργος νικήθηκε από τον Δασκαλάκη.

Τελικά, ο νεαρός επιθετικός πήρε το... αίμα του πίσω στο 75΄, σπρώχνοντας τη μπάλα στα δίχτυα μετά από απόκρουση του Δασκαλάκη σε σουτ του Παντελάκη, και με το πρώτο του επίσημο γκολ με τα πράσινα χάρισε στην ομάδα του την πρώτη θέση στον όμιλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ