Κορωνοϊός: Εχασε τη μάχη ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ

Κορωνοϊός: Εχασε τη μάχη ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λορένθο Σανθ, έχασε την μάχη με τον κορωονοϊό και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών.

Στους 1.377 έφτασαν πλέον οι νεκροί από τον φονικό ιό στην Ισπανία, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 25.322. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Λορένθο Σανθ που διετέλεσε πρόεδρος των Μαδριλένων από το 1995 έως το 2000 και εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη με λοίμωξη του αναπνευστικού λόγω του κορωνοϊού.

 

 

Ο θάνατος ανακοινώθηκε από το γιο του και πρώην παίκτη της μπασκετικής ομάδας της Ρεάλ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Μόλις πέθανε ο πατέρας μου. Δεν άξιζε τέτοιο τέλος και με αυτόν τον τρόπο. Φεύγει ένας από τους καλύτερους και πιο εργατικούς ανθρώπους που έχω δει στη ζωή μου. Η οικογένεια και η Ρεάλ ήταν τα πάθη του. Η μητέρα μου και τα αδέλφια μου τον ζήσαμε και τον απολαύσαμε», ήταν η ανάρτηση.

Αυτός ήταν ο Λορένθο Σανθ

Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 1943 και αναμίχθηκε με τα κοινά των «Μερένχες» το 1985 κατόπιν επιλογής του τότε προέδρου, Ραμόν Μεντόθα, τον οποίον διαδέχθηκε δέκα χρόνια αργότερα (1995).

Στα πρώτα χρόνια της θητείας του στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, η Ρεάλ απέκτησε τον Μιγιάτοβιτς, τον Σούκερ, τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Ζέεντορφ, οι οποίοι μαζί με τους Ιέρο, Ραούλ και Ρεδόνδο έφθασαν στην κατάκτηση του Champions League το 1998.

Το 2000 τον διαδέχθηκε στο ανώτατο αξίωμα της ομάδας ο νυν πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον οποίον διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις.

Ο Λορένθο Σανθ προσπάθησε ν' αναλάβει ξανά την προεδρία το 2004, αλλά δεν τα κατάφερε. Υπό τον Σανθ οι Μαδριλένοι κατέκτησαν ένα πρωτάθλημα (1996/97), ένα Σούπερκαπ (1997), ένα Διηπειρωτικό (1998) και δυο Champions League (1998, 2000)

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ