Κατέκτησε το Europa League με 4-1 η σαρωτική Τσέλσι

Κατέκτησε το Europa League με 4-1 η σαρωτική Τσέλσι

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον τελικό του Europa League η Τσέλσι, η οποία συνέτριψε την Άρσεναλ με 4-1 και κατέκτησε για 2η φορά στην Ιστορία της τον τίτλο. Από την άλλη, η Άρσεναλ που εξαφανίστηκε στο 2ο ημίχρονο, έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στον Champions League της επόμενης περιόδου μέσω της κατάκτησης του τροπαίου και θα αγωνίζεται και του χρόνου στον δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκό θεσμό.

Συνέχεια στην «κατάρα» των Ελλήνων σε ευρωπαϊκούς τελικούς, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλου να φεύγε ηττημένος και να γίνεται ο 4ος Έλληνας που δεν τα καταφέρνει, μετά τους Άκη Ζήκο, Αλέξανδρο Τζιόλη και Κώστα Μήτρογλου.

Αρκετά ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα καλό 15λεπτό. Μετά από το πρώτο τέταρτο όπου αμφότερες οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματα τους, η Άρσεναλ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας κάποιες αξιόλογες φάσεις για να ανοίξει το σκορ. Κορυφαία αυτή του Τσάκα στο 28′, όπου το δυνατό μακρινό σουτ που έπιασε, «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κέπα.

Στην συνέχεια, οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και απείλησαν την εστία του Τσεχ με σουτ των Έμερσον στο 34′ και Ζιρού στο 39′, ο Τσέχος γκολκίπερ όμως δήλωσε παρών και στις δύο περιπτώσεις.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν αυτά που εν πολλοίς έκριναν το παιχνίδι. Και αυτό γιατί η Τσέλσι, μπήκε στην επανάληψη με το πόδι στο «γκάζι», την ίδια ώρα που οι «κανονιέρηδες» έμοιαζαν… κοιμισμένοι, αρκούμενοι σε παθητικό ρόλο. Στο 49′ ο Ζιρού εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Έμερσον και με κεφαλιά νίκησε τον Τσεχ, άνοιγοντας το σκορ για τους μπλε του Λονδίνου.
Όπως ήταν λογικό το τέρμα αυτό έδωσε περαιτέρω ώθηση στους παίκτες της Τσέλσι, ενώ «έκοψε» τα πόδια των παικτών του Ουνάι Έμερι, οι οποίοι πριν καταλάβουν τι είχε συμβεί, δέχτηκαν άλλα 2 γκολ. Στο 60′ ο Πέδρο αξιοποίησε το γύρισμα του Αζάρ και με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ ο Βέλγος μεσοεπιθετικός 5 λεπτά αργότερα έκανε το 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στην αμέσως επόμενη φάση, η Άρσεναλ μείωσε στο σκορ με άπιαστο σουτ του Ιγουόμπο, το ματς όμως δεν… γύρναγε. Κάτι που απέδειξε 3 λεπτά αργότερα ο Αζάρ, ο οποίος με το 2ο προσωπικό του τέρμα έκοψε τις όποιες ελπίδας των «κανονιέρηδων» για ανατροπή.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι άνοιξε, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες, με το 4-1 όμως να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Τσέλσι: Κέπα, Νταβίντ Λουίζ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς (76′ Μπάρκλεϊ), Πέδρο (71′ Γουίλιαν), Αζάρ (89′ Τζαπακόστα), Ζιρού

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Παπασταθόπουλος, Μόνρεαλ (66′ Γκεντουζί), Μέιτλαντ-Νάιλς, Κολάσινατς, Τορέιρα (66′ Ιγουόμπι), Τζάκα, Εζίλ (78′ Γουίλοκ), Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS