Καλάθης: Στον Παναθηναϊκό θέλω να κλείσω την καριέρα μου

Καλάθης: Στον Παναθηναϊκό θέλω να κλείσω την καριέρα μου

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Νικ Καλάθης ως φιλοξενούμενος του Τζο Αρλούκας στο podcast του για την Ευρωλίγκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού εξέφρασε την επιθυμία να παίξει με τα πράσινα μέχρι να αποσυρθεί, μίλησε για τα δύσκολα πρώτα χρόνια στην ομάδα, το πώς ήρθε σε αυτή, ενώ αποθέωσε Παύλο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Ομπράντοβιτς. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πέρασμά του από το ΝΒΑ, την περιπέτεια ντόπινγκ που είχε περάσει εκεί, αλλά και στην περηφάνια που νιώθει φορώντας τη φανέλα της Εθνικής. 

Αναλυτικά, ο Νικ Καλάθης μίλησε για: 

-τις ελληνικές ρίζες του: «Το όνομά μου σημαίνει μπάσκετ, το πήρα από τον παππού μου. Ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της μπασκετικής μου καριέρας, ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου και ερχόταν σε κάθε παιχνίδι. Δυστυχώς, ‘έφυγε’ όταν ήμουν 17. Για εμένα, κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ και φοράω τη φανέλα της Ελλάδας, είναι ένα ευχαριστώ σε εκείνον που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω με αυτή τη χώρα. Ο πατέρας μου δεν έπαιξε μπάσκετ, αλλά ασχολείτο με το motocross». 

-τη συνεργασία του στη Φλόριντα με τον Μπίλι Ντόνοβαν: «Είχα πάει σε ένα καμπ που γνώρισα τον Μπίλι Ντόνοβαν από τα 12 μου. Όταν μου πρόσφεραν υποτροφία υπέγραψα αμέσως για να πάω στη Φλόριντα. Είχαμε μια νεανική ομάδα, μου έδωσε την ελευθερία να παίξω, ήταν σκληρός με μένα αλλά αυτό με έκανε καλύτερο». 

-την επιλογή να πάει από το κολέγιο στον Παναθηναϊκό: «Θα ήμουν ντραφτ αργά στον πρώτο γύρο ή στον δεύτερο γύρο. Αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Ήρθε η πρόταση του Παναθηναϊκού, που ήταν πρωταθλητής Ευρώπης, ο αδερφός μου έπαιζε ήδη εδώ και αποφάσισα να έρθω. Ο κόουτς Ντόνοβαν τσαντίστηκε που έφυγα για την Ευρώπη. Αν όμως γυρνούσα το χρόνο πίσω, θα έπαιρνα την ίδια απόφαση». 

-την προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό: «Πριν τον Παναθηναϊκό είχε έρθει μια ακόμη φορά στην Ελλάδα για να παίξω με την U20 και δεν μου άρεσε καθόλου. Είχα πει στον πατέρα μου πως δεν θα ξανάρθω στην Ελλάδα. Μετά όμως έπαιξα με την Ανδρών και το λάτρεψα. Στον Παναθηναϊκό είχα συμπαίκτες τον Διαμαντίδη, τον Γιασικεβίτσιους, τον Σπανούλη, τον Νίκολας, τον κόουτς Ομπράντοβιτς, όλους αυτούς τους θρύλους. Στην πρώτη μου σεζόν δεν έπαιζα σχεδόν καθόλου, αλλά έμαθα πολλά παίζοντας απέναντι σε αυτούς τους παίκτες καθημερινά στην προπόνηση. Τελικά η επιλογή μου δικαιώθηκε. Η πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό ήταν απογοητευτική στην Ευρωλίγκα, αλλά τα πήγαμε καλά στο πρωτάθλημα». 

-τη συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς: «Είναι σκληρός κόουτς, δεν ανέχεται τίποτα. Συμπεριφέρεται από τον πρώτο μέχρι τον 15ο παίκτη του με τις ίδιες απαιτήσεις. Είναι δίκαιος. Αν δεν αντέχεις την κριτική του, θα φύγεις. Θα φέρει κάποιον άλλο που θα ταιριάζει στο σύστημά του. Έχει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή μου. Με έβαλε σε μια θέση που πίστευε πως θα πετύχω. Μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μου στην Ευρώπη τού ανήκει». 

-την καθιέρωση στον Παναθηναϊκό: «Ήρθε ο κόουτς πριν τα play offs με την Μπαρτσελόνα και μου είπε πως θα αναλάβω τον Ναβάρο. Είχα πολλή ενέργεια, περίμενα αυτή τη στιγμή, μου έδωσε την ευκαιρία και την άρπαξα. Αυτή η στιγμή άλλαξε την καριέρα μου στην Ευρώπη». 

-την κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2011: «Δεν περίμεναν πολλοί να πάρουμε εκείνη την Ευρωλίγκα, μετά την αποχώρηση του Σπανούλη για τον Ολυμπιακό, αλλά ήμασταν πραγματική ομάδα και τα καταφέραμε. Ήταν απίστευτο συναίσθημα». 

-τον αποκλεισμό πέρσι από τη Ρεάλ: «Κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά στο πρώτο ματς και σκεφτήκαμε πως θα πάμε στο Final 4. Στο δεύτερο ματς δεν μπήκαμε με την ίδια ενέργεια και τους αφήσαμε ελεύθερους να μας κερδίσουν. Μια έμπειρη ομάδα σαν τη Ρεάλ το εκμεταλλεύτηκε αυτό». 

-το μέλλον του: «Έχω υπογράψει ως το 2021. Αν είμαι τόσο ευλογημένος ώστε να με θέλουν για αρκετά χρόνια ακόμη, ελπίζω να αποσυρθώ παίζοντας στον Παναθηναϊκό. Άρχισα εδώ την καριέρα μου και θα ήθελα να την τελειώσω εδώ. Η Αθήνα είναι απίστευτη, είναι σπουδαίο να παίζεις για ένα κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό και έναν ιδιοκτήτη σαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Με έφεραν εδώ όταν ήμουν μικρός και θέλω να ανταποδώσω, ελπίζω να κατακτήσουμε κι άλλους τίτλους. Ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω αλλού, είμαι ευλογημένος που ανήκω στον Παναθηναϊκό με τους τίτλους, την ιστορία και τον κόσμο. 

-την ιστορία με το ντόπινγκ στο ΝΒΑ: «Ένας φίλος μου μού έδωσε ένα χάπι για την απώλεια μαλλιών. Μέσα σε αυτό υπήρχε και μια ουσία για τον καρκίνο του μαστού. Όταν μου είπαν ότι είμαι ντοπέ, είπα ‘τι;’. Κόντεψα να πάθω έμφραγμα. Πήρα τον πατέρα μου, του είπα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω τέτοιο πράγμα. Έκανα βλακεία που πήρα αυτό το χάπι, ποτέ μου δεν θα έκανα απάτη για να βελτιώσω την απόδοσή μου. Έχασα τα play offs σε μια στιγμή που έπαιζα το καλύτερό μου μπάσκετ. Ήταν από τις χειρότερες στιγμές μου». 

 

-τα ελληνικά του: «Τα ελληνικά μου δεν είναι πολύ καλά. Το ξέρω και πρέπει να ανεβάσω το επίπεδό μου». 

-το πότε έχασε τα μαλλιά του: «Έχασα τα μαλλιά μου από τα 24. Έχω συνηθίσει τα αστεία για τη φαλάκρα μου. Θα έπαιρνα εύκολα τα δικά σου άσπρα μαλλιά». 

 

-το τι θα κάνει μετά την καριέρα του: «Θα ξεκουραστώ για λίγο καιρό και μετά θα δούμε». 

Η γνώμη του για: 

-Σπανούλη: «Clutch (μτφ: καθοριστικός σε κρίσιμες στιγμές)». 

-Ομπράντοβιτς: «GOAT (μτφ: ο κορυφαίος όλων των εποχών)». 

 

-Διαμαντίδη: «Θρύλος». 

-Μάικ Τζέιμς: «Γρήγορος». 

-Τζέιμς Γκιστ: «Lob City (σ.σ. επειδή κάνουν συχνά alley oop)». 

-Πατ Καλάθη: «Αίμα». 

-Παύλο Γιαννακόπουλο: «Έφτιαξε το μπάσκετ στην Ευρώπη όπως κανένας άλλος». 

-Παναθηναϊκός: «Το καλύτερο κλαμπ στην Ευρώπη».

Πηγή: sport-fm.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ