«Γονάτισε» τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός μέσα στο Παλατάκι (68-78)

«Γονάτισε» τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός μέσα στο Παλατάκι (68-78)

Όταν ζόρισε το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός είχε ποιότητα και περισσότερες λύσεις από τον ΠΑΟΚ και πέρασε από την PAOK Sports Arena με 78-68 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ανταγωνιστικοί για κάτι παραπάνω από 30 λεπτά, όμως ο Μπλατ είδε τόσο τον Πρίντεζη όσο και τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχούν απόλυτα στους αιθέρες και την ομάδα του να φεύγει με ένα πολύ σημαντικό διπλό από την Θεσσαλονίκη.


Για του λόγου το αληθές, ο Ολυμπιακός τελείωσε την αναμέτρηση με 47 ριμπάουντ (18 επιθετικά) έναντι 27 του ΠΑΟΚ, με τον υπαρχηγό της ομάδας του Πειραιά να έχει 9 και τον Σέρβο σέντερ 13!

Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιώργος Πρίντεζης με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ το ίδιο καίριος ήταν και ο Μιλουτίνοφ με 17 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 κερδισμένα φάουλ.

Για τους γηπεδούχους Γκος και Μορέιρα είχαν απο 16 πόντους, με τον πρώτο να έχει 5/5 τρίποντα στο 20λεπτο της αναμέτρησης αλλά να μένει άποντος στο δεύτερο ημίχρονο.

ΔΥΝΑΤΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου στο παρκέ και με τους Μορέιρα και Χρυσικόπουλο έφτασε στο 4-0. Μετά κόπων και βασάνων οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν σκορ μετά από ένα δίλεπτο με τον Στρέλνιεκς, με τον Λετονό να σκοράρει και το επόμενο καλάθι της ομάδας του για το 4-5 αλλά και το 7-7.

Ο Φίλιπ Γκος «χτύπησε» δις από τα 6,75μ για το 13-7 του ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Μορέιρα πέτυχε το 15-7 μπροστά στον ΛεΝτέι, με τον Γουίλιαμς-Γκος να «σπάει» το ρόδι για τους φιλοξενούμενους που είχαν σκορ μόνο από τον Στρέλνιεκς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε άμυνα και επίθεση, ο Τέπιτς προχώρησε στο 17-10 προσφέροντας ένταση στην Πυλαία, με τον Ολυμπιακό πάντως να σκοράρει από την περιφέρεια μέσω του Τουπάν για το 17-13. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-16 μετά από γκολ φάουλ του Πρίντεζη, με το παιχνίδι στην PAOK Sports Arena να έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι Ερυθρόλευκοι με τον Μάντζαρη στο παρκέ έβγαζαν ηρεμία στην επίθεσή τους. Δύο τρίποντα της ομάδας του Πειραιά από τον Γουίλιαμς Γκος και τον Παπανικολάου απέφεραν προβάδισμα με 20-22, αλλά ο έτερος Γκος, ο Φίλιπ του ΠΑΟΚ, με τρίποντο έκανε το 23-22.

Και πάλι ο Αμερικανός γκαρντ σκόραρε από τα 6,75μ, με το 26-22 να αναγκάζει σε εσπευσμένο τάιμ άουτ τον Μπλατ. Το τρίποντο του Σπανούλη έγραψε το 26-25, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να σκοράρει και πάλι με τον ίδιο τρόπο για το 26-28. Ο ηγέτης των Πειραιωτών το είχε πάρει κάπως προσωπικά, όμως από την άλλη ο Φίλιπ Γκος παρέμεινε «καυτός», και ένα τρίποντό του ακόμα και ½ βολές έκαναν το 32-31 για τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά ο Μιλουτίνοφ και στη συνέχεια ο Στρέλνιεκς, δημιούργησαν το 32-38, με τον Αθηναίου πάντως να σκοράρει για το 35-38.

Το τρίποντο του Πρίντεζη ήταν και το τελευταίο καλάθι του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα 6 πόντων (35-41), στην PAOK Sports Arena. Οι παίκτες του Μπλατ τελείωσαν το πρώτο μισό έχοντας μαζέψει 26 ριμπάουντ έναντι 11 του ΠΑΟΚ, δείγμα της κυριαρχίας του στους αιθέρες ενώ είχε και 9 τρίποντα.

ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ

Τα φάουλ κυριάρχησαν με την έναρξη της τρίτης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στα 4 ομαδικά σε δυόμισι λεπτά παιχνιδιού. Ο Μορέιρα μείωσε σε 38-41,όμως ο Σπανούλης από την περιφέρεια έκανε το +6 (38-44) για την ομάδα του. Ο Στρέλνιεκς συνέχισε να σκοράρει αλλά και να… πασάρει και ο Παπανικολάου για πρώτη φορά έδωσε αέρα 9 πόντων στους Ερυθρόλευκους (40-49) με 6 λεπτά για το δεκάλεπτο. Η διαφορά παρέμεινε σε αυτό το επίπεδο, την ώρα βέβαια που ο Μορέιρα ήταν μόνιμη απειλή για τον Ολυμπιακό και ο Ανγκολέζος σέντερ με γκολ φάουλ πέτυχε το 45-51.

Στο 48-51 του Κόνιαρη, απάντησε ο Πρίντεζης με ποστ παιχνίδι και δύο καλάθια για το 48-55 και ο ΠΑΟΚ με ένα 4-0 μείωσε σε 52-55 με 42 δευτερόλεπτα για το δεκάλεπτο. Ο Γκος σπατάλησε δύο επιθέσεις, ο Μαργαρίτης κέρδισε το φάουλ και οι ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 54-55.

ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα με το καλημέρα του τέταρτου δεκαλέπτου με τρίποντο του Τέπιτς, αλλά ο Πρίντεζης έκανε το 57-58 και ο Τουπάν το +3 της ομάδας του στον αιφνιδιασμό. Η διαφορά πήγε ξανά στους 5 με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού και ο Μιλουτίνοφ με κάρφωμα πραγματοποίησε το 57-64.

Ο ΠΑΟΚ είχε «πνιγεί» στην πίεση του αντιπάλου του, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το πρόβλημά του και με γκολ φάουλ του Μιλουτίνοφ προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 11 πόντους.

Με βολές του Σέρβου μάλιστα έγινε και το 59-72, αλλά ο Τζόουνς με τρίποντο μείωσε στους 10 και με βολές έδωσε νέες ελπίδες στον ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν έχασαν την υπομονή τους, έψαξαν τον Μιλουτίνοφ και ο Σέρβος τελείωσε δύο φάσεις για να επανέλθει η διαφορά σε διψήφια επίπεδα (66-78). Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ροζ φύλλο αγώνα και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο γεμάτο ΣΕΦ την προσεχή Παρασκευή.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 35-41, 54-55, 68-78

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS