Γεραπετρίτης: Η ΕΠΟ θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα

Γεραπετρίτης: Η ΕΠΟ θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα

FIFA και UEFA δεσμεύτηκαν ότι εντός τριών μηνών θα καταθέσουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, βασισμένες σε καλές πρακτικές ευρωπαϊκών επαγγελματικών πρωταθλημάτων, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για μία ολιστική λύση, με ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Μέρος των προτάσεων αυτών, όπως είπε, θα ενταχθούν στην εθνική έννομη τάξη, μέσω νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, η οποία δεσμεύτηκε στα συνυποσχετικά που υπογράφηκαν.

Θέματα που ανήκουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου θα ενταχθούν καταστατικά στην ΕΠΟ, όπου FIFA και UEFA δεσμεύτηκαν να ασκήσουν την καλή επιρροή τους, διευκρίνισε δε ότι η Ομοσπονδία θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα, θα συγκροτείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο και θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής των διοικητικών οργάνων για να διασφαλιστεί η ακέραια και αμερόληπτη στάση από την πλευρά της διοίκησης.

Αναφορικά με το κατά πόσο θα υπάρξει αποδοχή από τους Έλληνες παράγοντες, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως «τα ζητήματα αυτά λειτουργούν διαδραστικά, διότι όσο δεν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί υπάρχουν και παράγοντες, οι οποίοι αγνοούν τους θεσμούς, ενώ όταν υπάρχουν σθεναροί θεσμοί και εφαρμόζονται κατά τρόπο ώστε να είναι πειστικές οι ποινές και ανάλογες των φαινομένων και εν τέλει να πονάνε, νομίζω ότι θα έχουμε αυτό το φαινόμενο».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες, θα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο αποβολής από τις διοργανώσεις. «Η βία στο ποδόσφαιρο δεν είναι φυσική, η βία που ασκείται στο ποδόσφαιρο είναι κυρίως ψυχολογική και είναι κυρίως μία ηθική κατάπτωση του ποδοσφαίρου στην οποία πλέον δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή», τόνισε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS