FIFA/UEFA θέλουν συνάντηση με Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζο

FIFA/UEFA θέλουν συνάντηση με Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη και Αλαφούζο

Πολύ σημαντική συνάντηση της FIFA - UEFA με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Βαγγέλη Γραμμένο στη Νιόν, όπως και όσα προέκυψαν μέσω της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διεθνείς συνομοσπονδίες αποφάσισαν να καλέσουν σε συνάντηση μετά τις γιορτές και επί ελβετικού εδάφους, τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ! Με αφορμή το γεγονός ότι στις 31 Ιουλίου αποχωρεί η διεθνής επιτροπεία από την χώρα μας, σκοπός της συνάντησης θα είναι να περάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην επόμενη μέρα με μια συμφωνία κυρίων!

Να προκύψει δηλαδή μια συναίνεση μεταξύ των 4 μεγάλων ΠΑΕ της χώρας και με βάση τη συναίνεση αυτή, αρχικά να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ και εν συνεχεία το ποδόσφαιρο να πορευτεί χωρίς την παρουσία των διεθνών συνομοσπονδιών στη χώρα μας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι στην FIFA και την UEFA δεν επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ το φθινόπωρο του 2020 όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά κατά παρέκκλιση τον Ιούνιο ή το αργότερο στις αρχές Ιουλίου, ώστε οι ξένοι τοποτηρητές να βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας, πριν αποχωρήσουν οριστικά στις 31/7.
Τρόπον τινά δηλαδή, να αφήσουν τα πράγματα «τακτοποιημένα» και με μια μεγάλη συναίνεση μεταξύ Μαρινάκη, Αλαφούζου, Μελισσανίδη και Σαββίδη!

Ζήτησαν ασφάλεια για τους τρεις της ΚΕΔ
Ένα άλλο θέμα που προκύπτει από την συνάντηση της Πέμπτης στη Νιόν, είναι πως FIFA και UEFA ζήτησαν από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μεριμνήσει ώστε να υπάρξει προστασία και φύλαξη των τριών μελών της ΚΕΔ (Περέιρα, Μάριν, Λίντμπεργκ).

Αυτό, όχι επειδή υπήρξαν κάποιου είδους απειλές εναντίον τους, αλλά διότι υπάρχει γενικότερος φόβος λόγω του τεταμένου κλίματος.

FIFA-UEFA για την επιστολή Ολυμπιακού
Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της ευρείας συνάντησης που έλαβε χώρα στη Νιόν της Ελβετίας, με αξιωματούχους των FIFA/UEFA και παρουσία των Αυγενάκη και Γραμμένου εξέδωσε η ΕΠΟ και η οποία απηχεί απόλυτα τις θέσεις των διεθνών συνομοσπονδιών, αφού η ανακοίνωση τιτλοφορείται "Δελτίο Τύπου FIFA/UEFA". Από αυτήν συνάγεται, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις διεθνείς συνομοσπονδίες και εντελώς κόντρα στις καταγγελίες του Ολυμπιακού, είναι οι δυσφημιστικές δηλώσεις και οι επιθέσεις σε βάρος της ΕΠΟ και των παραγόντων της, καθώς και σε βάρος της ΚΕΔ και των διαιτητών!

Γίνεται μάλιστα ειδική μνεία για το επεισόδιο σε βάρος του Χέρμπερτ Χούμπελ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για το οποίο όπως τονίζεται, «συζητήθηκε ιδιαίτερα και καταδικάστηκε από όλους, ενώ αναλυτικές αναφορές συντάχθηκαν και θα αξιολογηθούν αναλόγως». Σημειώνεται δε, ότι «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»! Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται σε αγώνες μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Τονίζεται τέλος, ότι τόσο η ΕΠΟ όσο και η ΚΕΔ, απολαμβάνουν της πλήρους υποστήριξης και εμπιστοσύνης από την πλευρά της FIFA και της UEFA!

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σειρά συναντήσεων οργανώθηκε αυτή την εβδομάδα στην έδρα της UEFA στη Νιόν, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA και της UEFA, των διορισμένων εμπειρογνωμόνων τους στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελου Γραμμένου και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και οι περαιτέρω εξελίξεις. 

Ο αυξανόμενος αριθμός των δυσφημιστικών δηλώσεων για το ποδόσφαιρο και τους παράγοντες του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τους εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους των FIFA και UEFA, αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες για τους διεθνείς φορείς διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου.

Καμία μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, δεν είναι ανεκτή και απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Τα επόμενα βήματα αξιολογούνται και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Καθοδήγησης, υπό το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Το συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εμπλέκοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA συζητήθηκε ιδιαίτερα και καταδικάστηκε από όλους. Αναλυτικές αναφορές συντάχθηκαν και θα αξιολογηθούν αναλόγως.

Συζητήθηκαν επίσης ο νέος ελληνικός αθλητικός νόμος, που θα τεθεί προς διαβούλευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως και η πιθανότητα οι επόμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να τεθούν υπό την επίβλεψη των διορισμένων εμπειρογνωμόνων της FIFA και της UEFA (ήτοι πριν λήξει η θητεία τους στην Ελλάδα).

Διάφορες μεταρρυθμίσεις σε σχέση με οικονομικά θέματα και τη γενικότερη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζητήθηκαν, σε συνέχεια σχετικών επιστολών από τη FIFA και την UEFA. Περαιτέρω ενέργειες αναμένονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Τέλος, σε ξεχωριστή συνάντηση που οργανώθηκε με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και εκπροσώπους των UEFA και FIFA έγινε λεπτομερής ενημέρωση και αξιολόγηση πολυάριθμων θεμάτων που συνδέονται με τις λειτουργίες της ΚΕΔ και τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται για να διαιτητεύουν αγώνες μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος της Super League 2019/20.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τη διαρκή εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους στην ΚΕΔ και καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δυσφημιστικό σχόλιο αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΔ, διαιτητές ή τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού ως εκπροσώπου των ελληνικών αρχών σε αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα.

Ως ομοσπονδία-μέλος των FIFA και UEFA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξακολουθεί να απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης των FIFA και UEFA, αλλά πολύ μικρή πρόοδος μπορεί να σημειωθεί εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παρέχουν τη συναίνεσή τους και δεν επιδείξουν θέληση».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS