FIBA: Παραδέχθηκε το λάθος των διαιτητών, αλλά απέρριψε την ένσταση των Λιθουανών

FIBA: Παραδέχθηκε το λάθος των διαιτητών, αλλά απέρριψε την ένσταση των Λιθουανών

Τιμωρία χωρίς δικαίωση! Η FIBA παραδέχθηκε ότι οι «φωνές» των Λιθουανών στην φάση με την βολή του Βαλατσιούνας ήταν δικαιολογημένες, τιμώρησε τους διαιτητές του αγώνα, αλλά δεν έκανε δεκτή την ένστασή τους!

Τα παράπονα των Λιθουανών, με αφορμή την αντικανονική παρέμβαση του Ρούντι Γκομπέρ στην ελεύθερη βολή του Γιόνας Βαλαντσιούνας 30,8'' πριν από τη λήξη δεν είχαν τον αποτέλεσμα που θα περίμεναν.

Ναι μεν η παγκόσμια ομοσπονδία αναγνώρισε ότι είχαν δίκιο που φώναξαν και τιμώρησε τους διαιτητές (Κόντε, Νιέβες, Λεζκάνο) με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αλλά το ματς κατακυρώθηκε υπέρ των Γάλλων.

«Μετά την εξέταση του video του αγώνα μεταξύ της Γαλλίας και της Λιθουανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, η FIBA αποφάνθηκε ότι στην τελευταία ελεύθερη βολή του Λιθουανού παίκτη με το Νο. 17 και με 30,8'' να απομένουν στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Γάλλος παίκτης με το Νο. 27 ακούμπησε την στεφάνη ενώ η μπάλα βρισκόταν σε επαφή με αυτό», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία και καταλήγει:

«Η σωστή απόφαση θα έπρεπε να είναι να υποδειχθεί η αντικανονική παρέμβαση και να μετρήσει ένας πόντος υπέρ της Λιθουανίας. Οι διαιτητές αυτού του αγώνα δεν θα σφυρίξουν σε άλλα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ