Europa League: Επέστρεψε ο Θρύλος της Ευρώπης, νίκησε ο Ολυμπιακός τη Γουέστ Χαμ

Europa League: Επέστρεψε ο Θρύλος της Ευρώπης, νίκησε ο Ολυμπιακός τη Γουέστ Χαμ

Λες και γραμμένο από τη μοίρα, ο Ολυμπιακός έπρεπε να αγχωθεί για να πάρει την πρώτη νίκη του στους ομίλους του Europa League με το 2-1 επί της Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκη για την τρίτη αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με αυτόν τον τρόπο στο κόλπο της πρόκρισης και διάλεξαν, μετά την τρόπον τινά αυτοχειρία στη Σερβία με την Μπάτσκα Τόπολα, το δύσκολο μονοπάτι προκειμένου να δείξουν τις δυνατότητές τους. Το έχουν ξανακάνει να νικήσουν τροπαιούχο ευρωπαϊκής διοργάνωσης της προηγούμενης σεζόν, όπως είναι η Γουέστ Χαμ με το Conference League, ή φιναλίστ (όπως την Ατλέτικο Μαδρίτης τη σεζόν 2014-15 ή την Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Σεπτέμβριο του 2002, και τα δύο για το Champions League) και να αναδείξουν πυγμή ενώ πρωτύτερα έμοιαζαν να δυσκολεύονται με κατά πολύ ή και κατατί χαμηλότερης ποιότητας αντιπάλους.

Είναι αυτός ο εγωισμός, άλλωστε, που επέδειξε με τη Γουέστ Χαμ, που τον κάνει σταθερά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και «θαμώνα», πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, των διπλών παιχνιδιών.

Ο Ολυμπιακός είχε καταστήσει εαυτόν ικανό να βιώσει ζωή χαρισάμενη το βράδυ της Πέμπτης, 26 Οκτωβρίου, με αντίπαλο τους Λονδρέζους. Τακτικά, η εμφάνιση ήταν τόσο άρτια όσο θα μπορούσε να είναι απέναντι σε έναν αντίπαλο τέτοιας ποιότητας, με προπονητή, τον Ντέιβιντ Μόγες, που έχει καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει να επισκεφτεί το Καραϊσκάκη από τις 25 Φεβρουαρίου 2014 και το 2-0 του Ολυμπιακού επί των «κόκκινων διαβόλων» για τη φάση των «16» του Champions League, και το προβάδισμα που οι «ερυθρόλευκοι» δίχως ανησυχία πήραν και συντηρούσαν, έμοιαζε ακλόνητο.

Ο Κώστας Φορτούνης υπήρξε ανεπανάληπτος και καθοδηγητής των συμπαικτών του, ενώ όταν χρειάστηκε εναπόθεσε στο τερέν, τρόπω εκκωφαντικώ, όλη την ποιότητά του. Το σλάλομ του ανάμεσα σε πέντε παίκτες της Γουέστ Χαμ και το τσιμπηματάκι αλά Ρομάριο θα μπορούσε να είναι σήμα αθλητικής εκπομπής. Ο Φορτούνης, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των παικτών του Ολυμπιακού, άφησαν ψυχή και χούι στο τερέν του Καραϊσκάκη. Το γκολ του Ροντινέι στο 45’ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό, αλλά μια λανθασμένη επέμβαση του Κίνι, που έφερε το βολ πλανέ του Λούκας Πακετά στο 87’, έφερε άγχος.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν ανησύχησε καθόλου σε αυτά τα 99 λεπτά ποδοσφαίρου, κυρίως τα 12 εναπομείναντα μετά το γκολ του Βραζιλιάνου. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 4 βαθμούς, με τη Γουέστ Χαμ και τη Φράιμπουργκ να έχουν από 6, ενώ η Μπάτσκα Τόπολα, που έχασε εντός έδρας από τους Γερμανούς 3-1 με χατ τρικ του Βιντσέντσο Γκρίφο, έμεινε στον 1.

Ολυμπιακός (Ντ. Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (75' Κίνι), Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85' Μασούρας), Έσε, Φορτούνης (90+3' Γιόβετιτς), Ποντένσε (85' Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί. (90+3' Σκάρπα).
Γουέστ Χαμ (Ντ. Μόγες): Αρεολά, Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον, Γουόρντ-Πράους (72' Άλβαρες), Σούτσεκ, Φορνάλς (57' Φορνάλς), Κούντους (72' Κορνέ), Μπενραχμά (58' Μπόουεν), Ινγκς (58' Αντόνιο).

Το πανόραμα του β' ομίλου στο Europa League

Τα αποτελέσματα (3η αγωνιστική): Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ 2-1, Μπάτσκα Τόπολα-Φράιμπουργκ 1-3.

Η βαθμολογία (σε τρία παιχνίδια): Γουέστ Χαμ 6 (6-4), Φράιμπουργκ 6 (7-5), Ολυμπιακός 4 (6-6), Μπάτσκα Τόπολα 1 (4-8).

Η προσεχής αγωνιστική (4η): 10 Νοεμβρίου (22:00) Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός, Φράιμπουργκ-Μπάτσκα Τόπολα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ