Euroleague: Τα εύκολα-δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός με τη Μπασκόνια

Euroleague: Τα εύκολα-δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός με τη Μπασκόνια

Σε κλίμα πένθους από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ πιο δύσκολα από ότι έδειχναν τα πράγματα στο πρώτο μέρος στη νίκη επί της Μπασκόνια με 72-70 κι έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα play off της Euroleague.

Τρεις... στροφές πριν από το φινάλε της regular season οι «πράσινοι» μπροστά σε 15.000 οπαδούς τους πέτυχαν την 5η σερί νίκη, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πάρουν και τη διαφορά του +10 που ήθελαν για να αισθάνονται πιο σίγουροι. Πλέον, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Βάσκους, το «τριφύλλι» υστερεί (οι δύο ομάδες έχουν από 14 νίκες) και όπως ήρθαν τα πράγματα θα παίξει «τελικό» με την Αρμάνι στο Μιλάνο το βράδυ της Παρασκευής (22/03).

Η αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο δεν του επέτρεψε την ολοκλήρωση της διπλής αποστολής. Ο στόχος της κάλυψης της διαφοράς της ήττας στη Βιτόρια δεν επετεύχθη, στερώντας από την ελληνική ομάδα την ευκαιρία να εισέλθει από σήμερα στην οκτάδα, καθώς υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία, με αποτέλεσμα να παραμείνει στην 9η θέση.

Πλέον το «τριφύλλι» χρειάζεται πάση θυσία το «διπλό» στο Μιλάνο (22/3), απέναντι στην Αρμάνι του Μάικ Τζέιμς, προκειμένου να «αγκαλιάσει» την πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» απόψε την αδικαιολόγητη κατάρρευση του στο δεύτερο ημίχρονο, όταν απώλεσε τη διαφορά των 23 πόντων που είχε οικοδομήσει στο πρώτο, απέναντι σε μία Μπασκόνια που παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με τέσσερις απουσίες (Τορνίκε Σενγκέλια, Ματ Τζάνινγκ, Τζέισον Γκρέιντζερ, Πατρίσιο Γκαρίνο).

Ωστόσο, ΝτεΣόν Τόμας (16π.) και Σον Κιλπάτρικ (16π.) μίλησαν στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, αποτρέποντας μία καταδικαστική εντός έδρας ήττα, όσον αφορά στη συνέχεια της ομάδας τους στη διοργάνωση.

Από τους Βάσκους ξεχώρισαν Ουέρτας (13π.), Σιλντς (13π.), Χίλιαρντ (13π.) και ο Πουαριέ (10π.), που έκανε τεράστια ζημιά μέσα στην «πράσινη» ρακέτα στην επανάληψη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ