Euroleague: Μια ανάσα από το break βρέθηκε ο Παναθηναϊκός

Euroleague: Μια ανάσα από το break βρέθηκε ο Παναθηναϊκός

Μία ανάσα από ένα τεράστιο «διπλό» έφτασε στην Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός, αλλά το «μπακ άουτ» που υπέστη στο τελευταίο 4λεπτο δεν του επέτρεψε να φύγει νικητής κόντρα στην Ρεάλ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 75-72, έκαναν το 1-0 στη σειρά των play offs και πήραν προβάδισμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Βιτόρια. Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων το βράδυ της Παρασκευής (19/04), και πάλι στην Μαδρίτη όπου οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να κάνουν το break.

Το ματς είχε δραματικό φινάλε, καθώς οι «πράσινοι» με ρεσιτάλ σε άμυνα κι επίθεση κατάφεραν όχι μόνο να επιστρέψουν στο ματς, αλλά να περάσουν μπροστά με 72-66, δείχνοντας ότι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στο τέλος κάποιες κακές επιλογές δεν τους επέτρεψαν να πάρουν αυτό που άξιζαν, αλλά με την εμφάνισή τους απέδειξαν και με το παραπάνω ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη σε δύο 24ωρα και να πάρουν αυτοί το πλεονέκτημα ενόψει των αγώνων που θα ακολουθήσουν στην Αθήνα.

Ο Νικ Καλάθης «ξύπνησε» στην 4η περίοδο και με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Ιαν Βουγιούκας που πέτυχε 10. Άλλους 12 σημείωσε ο Τόμας, όσους και ο Κοζέρ που έκανε μεγάλή ζημιά στον Παναθηναϊκό. Ο Τέιλορ με 13 πόντους ήταν ο κορυφαίος σκόρερ των Ισπανών.

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο και αυτός ήταν ο λόγος που έκλεισε το ημίχρονο στο +8 για την Ρεάλ (43-35).

Από τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης περιορίστηκε αισθητά ( 5 πόντους με μία μόλις ασίστ) από τον Καμπάτσο και τον Τέιλορ, που τον μάρκαρε στο ξεκίνημα, οι «πράσινοι» βρίσκονταν από την αρχή να «κυνηγούν» το σκορ. Πλησίασαν δύο φορές στο -1, χάρις στους Βουγιούκα και Λάνγκφορντ, που ήταν οι πιο αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση, αλλά ταυτόχρονα έχασαν αρκετά λέι απ και οι Μαδριλένοι τους «τιμώρησαν».

Με 4 τρίποντα στο πρώτο 10λεπτο η Ρεάλ κατάφερε να ξεφύγει με +7, αλλά οι «πράσινοι» δεν άφηναν την «βασίλισσα» να ξεφύγει. Αυτό έγινε στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τον Κοζέρ να μπαίνει στο ματς και να κάνει ζημιά με 7 πόντους, ενώ άλλα δύο τρίποντα από τους Τόμπκινς και Κάρολ και το τελευταίο καλάθι του Καμπάτσο στην εκπνοή, έδωσαν την ευκαιρία στους πρωταθλητές Ευρώπης να κλείσουν το ημίχρονο έχοντας μια καλή διαφορά υπέρ τους.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωσή του με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και με σερί 6-0 η Ρεάλ ξέφυγε με 49-35. Από και και πέρα, όμως, με δύο απανωτά τρίποντα από τον Παπαπέτρου και καλή άμυνα οι «πράσινοι» επέστρεψαν στη διεκδίκηση του ματς, μείωσαν και στο -4, αλλά η τρίτη περίοδος έληξε με τους γηπεδούχους στο +6 (58-52).

Τα πάνω κάτω έφεραν οι «πράσινοι» στην τελευταία περίοδο, αλλά ένα «μπλακ άουτ» που έπαθαν στα τελευταία 4 λεπτά έδωσε τη δυνατότητα στην Ρεάλ να πάρει τη μεγάλη νίκη.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος με διαδοχικά τρίποντα από τους Καλάθη και Τόμας το «τριφύλλι» πήρε προβάδισμα 6 πόντων (72-66), αλλά από κει και πέρα σίγησε εντελώς! Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη του Καλάθη και με τον Καμπάσο να τον εκνευρίζει «επέστρεψαν» στο ματς και πέρασαν μπροστά με τον Κάρολ 73-72. Άλλες δύο βολές του Καμπάσο διαμόρφωσαν το τελικό 75-72, καθώς ο Τόμας αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ