Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επιβίωσε από τον «τελικό» με την Αναντολού Εφές, επιβλήθηκε της τουρκικής ομάδας με 88-75 στο ΟΑΚΑ και διατήρησε τις ελπίδες του για μια θέση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.


Με ηγέτη έναν εκπληκτικό Καλάθη, οι «πράσινοι» κατέγραψαν την ένατη νίκη τους σε 12 αγώνες στη φετινή διοργάνωση, περιορίζοντας ταυτόχρονα το ρεκόρ της Εφές στο 13-8 και κρατώντας τον Ολυμπιακό «ζωντανό» στο κυνήγι της τετράδας.


Ο ομογενής γκαρντ μέτρησε 20 πόντους, 13 ασίστ, 8 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο κι ένα προσωπικό σερί 7-0 στον... επίλογο της αναμέτρησης, όταν η Εφές πλησίασε επικίνδυνα. Ταυτόχρονα, πέρασε στην όγδοη θέση των κορυφαίων πασέρ στην Ιστορία της Ευρωλίγκας (893 ασίστ), αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Ζήση (885).


Ο Καλάθης ήταν τόσο καλός, ώστε ανάγκασε τον Ρικ Πιτίνο να δηλώσει μετά τον αγώνα, με δόση υπερβολής: «Έχω βρεθεί αντίπαλος του Μάτζικ ως προπονητής, του Λάρι Μπερντ, ξέρω τον Αϊζάια Τόμας και αρκετούς ακόμη "Θεούς". Ο Νικ Καλάθης είναι ο καλύτερος πασέρ που έχω δει στη ζωή μου. Εάν σούταρε σαν αυτούς τους τύπους, δεν θα είχα την ευκαιρία να τον προπονώ».


Πολύ μεγάλη βοήθεια πρόσφερε επίσης η γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού, καλύπτοντας το κενό του Άντριαν Πέιν (γαστρεντερίτιδα). Οι Τόμας (14π., 6ρ.), Γκιστ (11π., 10ρ.) και Βουγιούκας (8π.) ήταν καταλυτικοί, ενώ ουσιαστικός από την περιφέρεια ήταν και ο Σον Κιλπάτρικ (13π.).


Με τρίποντο του Κιλπάτρικ το σκορ έγινε 51-37 στο 23΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν ένα επιμέρους σκορ 15-1, φτάνοντας τη διαφορά στο +19 (57-38). Ο εφησυχασμός, όμως, έφερε το 57-46 στο 26΄ και το 59-56 στο 29΄.


Η Εφές είχε βρει ρυθμό και μείωσε στους 2 πόντους (61-63) στο 32΄, αλλά με το προσωπικό σερί 7-0 του Καλάθη ήρθε το 70-61 στο 34΄. Και πάλι όμως οι λανθασμένες επιλογές του Παναθηναϊκού έδωσαν «σφυγμό» στους Τούρκους, που έριξαν τη διαφορά στους 4 πόντους (72-68 στο 35΄).


Οι Γκιστ και Τόμας έδωσαν λύσεις, όμως, ενώ με «γκολ-φάουλ» του Κιλπάτρικ έγινε το 79-68 και η κατάσταση απλοποιήθηκε για τον Παναθηναϊκό, που δεν ξανακοίταξε πίσω.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ