Επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου

kodonisstavros2 300

O υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επ' αόριστον αναβολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου μέχρι να ληφθούν δραστικά μέτρα.
Nωρίτερα, ο κ. Κοντονής συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και του ανακοίνωσε την απόφασή του για αναστολή όλων των πρωταθλημάτων, με τον πρωθυπουργό να του δίνει εντολή να προχωρήσει.
Παρουσία λοιπόν του γ' αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, του προέδρου της Super League, Γιώργου Μποροβήλου και του προέδρου της ΕΠΑΕ, Σπύρου Καλογιάννη, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε μέτρα που πρέπει να ληφθούν από εδώ και πέρα, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα και η μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες.
Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε όσα συζητήθηκαν.
«Ζητήσαμε από τον Υπουργό να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα. Υποσχέθηκε να δει θετικά το θέμα. Θα γίνει και νέα συνάντηση, αφού τα όσα συζητήσαμε θα πάνε στα διοικητικά συμβούλια της Super League και της Football League. Ο κ. Κοντονής ζήτησε να δει άμεσες θέσεις από τις ομάδες, ώστε να αποφασίσει για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Δεν μίλησε για άμεση εφαρμογή ο Υπουργός, αλλά για θέματα που είναι να δρομολογηθούν.
Η αλήθεια είναι ότι εμείς από πλευράς χρόνου πνιγόμαστε. Δεν υπάρχουν ημερομηνίες, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Τα όσα έγιναν στο διοικητικό συμβούλιο της Super league την Τρίτη, αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι, ασφαλώς, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση από τα όσα είπαμε με τον κ. Κοντονή».
Την σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος είπε: «Έγινε μία συζήτηση με τον υφυπουργό. Καταθέσαμε τις θέσεις μας για τη Football League και μας μετέφερε ότι έχει διάθεση να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα όταν κρίνει ότι μερικά πράγματα θα αλλάξουν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν, αλλά με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Δεν μας είπε για πόσο καιρό θα διακοπούν τα πρωταθλήματα. Μίλησε για επ' αόριστον διακοπή. Θα σας πει ο ίδιος περισσότερα. Εμείς θα κάνουμε ένα συμβούλιο για να βρούμε μία λύση στο θέμα των συνδέσμων, αν και εμείς στη Football League δεν έχουμε πολλούς. Οι δικές μας ημερομηνίες είναι περιορισμένες, γιατί έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ και θα αναγκαστούμε να παίζουμε ως τον Ιούλιο...».
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, είπε μετά τη συνάντηση: «Μας κάλεσε ο Υφυπουργός για να συζητήσουμε τα θέματα των τελευταίων ημερών, τα οποία σαν ομοσπονδία, καταδικάζουμε. Καταθέσαμε τις προτάσεις που είχαμε ετοιμάσει.
Ο υφυπουργός είχε τις δικές του θέσεις. Εγώ ανέφερα και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Συζητήσαμε αρκετά θέματα πάνω σε όλα τα περιστατικά που έχουν συμβεί. Θα έπρεπε να είναι πιο σκληρές οι ποινές που επιβάλλονται από τον ποινικό κώδικα και αυτό είναι στις προτάσεις που καταθέσαμε και θα συζητηθούν».
Ο κ. Κοντονής μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε:«Είχα μία μακρά συνάντηση με τους προέδρους. Τους εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και την δυσάρεστη θέση που έχει βρεθεί η κυβέρνηση για την πάταξη της βίας. Στις 17:00 θα συναντηθώ και με τον ΠΣΑΠ. Στις 18:00 θα συναντήσω τον πρωθυπουργό και θα κάνουμε τις ανακοινώσεις».
Τέλος, να σημειωθεί πως η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στην Βουλή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ