Champions League: Νίκη για τη Μπαρτσελόνα - Ισοπαλία στο Άμστερνταμ

Champions League: Νίκη για τη Μπαρτσελόνα - Ισοπαλία στο Άμστερνταμ

Η Γιουβέντους απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ και έγινε φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη ρεβάνς να φιλοξενείται στο Τορίνο την επόμενη Τρίτη (16/4).

Το όγδοο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στα πέντε τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης με αντίπαλο τον Άγιαξ δίνει μεγάλο προβάδισμα στους πρωταθλητές Ιταλίας, αν και το συγκρότημα του Έρικ Τεν Χαγκ δεν θα μεταβεί στο Πιεμόντε για τουρισμό, όπως κατάλαβε με άσχημο τρόπο η Ρεάλ στον προηγούμενο γύρο.

Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 45΄, κόντρα στη ροή του αγώνα, καθώς οι Ολλανδοί έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν (6, 18΄ Ζίγιες, 25΄ Φαν ντε Μπέεκ), αλλά στο τέλος βρέθηκαν να κυνηγούν...

Ωστόσο, δεν πέρασαν παρά 30΄΄ από την έναρξη του δεύτερου μέρους και ο 22χρονος Βραζιλιάνος διεθνής Νταβίντ Νέρες, ισοφάρισε για τον Άγιαξ, σημειώντας το 12ο γκολ σε 44 αγώνες φέτος και διατηρώντας τις ελπίδες της ομάδας του για μια ρεβάνς ανάλογη εκείνης του «Μπερναμπέου».

Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην έκανε ένα από εκείνα τα «μαγικά» παιχνίδια που έχει συνηθίσει τον κόσμο, πήρε όμως μια επαγγελματική νίκη στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0 απέναντι στη Μάντσεστερ και έγινε το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει της ρεβάνς στο «Καμπ Νου», την Τρίτη 16 Απιρλίου.

Σε μία από τις λιγοστές... επισκέψεις της στην περιοχή του Ντε Χέα στο πρώτο ημίχρονο, η «Μπάρτσα» κατάφερε να προηγηθεί στο 12΄ με την κεφαλιά του Σουάρες και την παρέμβαση του Σο, με το γκολ να χρεώνεται στον αμυντικό της Γιουνάιτεντ.

Ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε με την υπόδειξη του βοηθού, αλλά με τη συνδρομή του VAR ο Τζανλούκα Ρόκι έστειλε τις ομάδες στη σέντρα, καθώς ο Σουάρες μετά το «γλυκό» γύρισμα του Μέσι στο δεύτερο δοκάρι καλυπτόταν από τον Λίντελοφ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ήταν ακίνδυνοι και παραλίγο να δεχτούν και δεύτερο γκολ στο 36΄, αλλά ο Ντε Χέα έκανε μεγάλη απόκρουση (με το πόδι) στο σουτ του Κουτίνιο.

Η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά στο δεύτερο μέρος. Η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε, η Μπαρτσελόνα δεν ρίσκαρε, αλλά θα μπορούσαν στο 58΄ να «κλειδώσουν» την πρόκριση, όταν ο Σουάρες αστόχησε από καλή θέση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS