Champions League: Στα ημιτελικά προκρίθηκαν Άγιαξ και Μπαρτσελόνα

Champions League: Στα ημιτελικά προκρίθηκαν Άγιαξ και Μπαρτσελόνα

Η «υπερομάδα» του Άγιαξ απέδειξε ότι είναι έτοιμη για τον τελικό του Chammpions League!

Δεν πτοήθηκε μετά την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Αμστερνταμ (2-1) στην φάση των «16» και στο δεύτερο ματς στο Μπερναμπέου διέλυσε τους πρωταθλητές Ευρώπης με 4-1, ούτε το έβαλε κάτω μετά το 1-1 επί ολλανδικού εδάφους με την Γιουβέντους στον πρώτο προημιτελικό. Η ομάδα του Τεν Χαγκ τα κατάφερε κι απόψε στο Τορίνο, όπου νίκησε με 2-1 την «Μεγάλη Κυρία», παίρνοντας θριαμβευτική πρόκριση στην τετράδα του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού, Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ.

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28΄ από το γκολ του Ρονάλντο, ο Άγιαξ όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά «απάντησε» άμεσα με τον Φαν ντε Μπέεκ (34΄) και με την ψυχολογία στα ύψη στο δεύτερο μέρος ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Ντε Λιχτ (67΄) με το οποίο προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά.

Η «αφλογιστία» του Λιονέλ Μέσι σε προημιτελικούς Champions League διήρκησε 6 χρόνια. Ο Αργεντινός σταρ «ξεμπούκωσε» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δύο γκολ οδήγησε την Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (3-0) για πρώτη φορά μετά το 2015.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε προκρίθηκε πανηγυρικά με δύο νίκες (είχε επικρατήσει και 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ» την περασμένη εβδομάδα και, πλέον, περιμένει το νικητή του ζευγαριού της Τετάρτης 917/04) ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Πόρτο για να μάθει τον αντίπαλό της στην ημιτελική φάση.

Οι «μπέμπηδες» πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά αυτή την φορά δεν κατάφεραν να επαναλάβουν το θαύμα του «Παρκ ντε Πρενς» και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με μία βαριά ήττα.

Τον Απρίλιο του 2013 στον προημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν (2-2) ήταν η τελευταία φορά που είχε σκοράρει ο Μέσι. Το χρονικό διάστημα που δεν έβρισκε δίχτυα ήταν... αφύσικο για την κλάση του και αυτό σταμάτησε στο «Νόου Καμπ» το βράδυ της Τρίτης (16/04).

Στο 16΄ με φοβερή ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα και στο 20΄ με τη... βοήθεια του Ντε Χέα, που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, ο Αργεντινός σταρ παραβίασε δύο φορές τα δίχτυα των «κόκκινων διαβόλων» κι έφτασε τα 28 γκολ στα τελευταία 24 ματς με την Μπαρτσελόνα.

Τα πάντα τελείωσαν στο 61΄, όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Μέσι, ο Κουτίνιο πέτυχε το γκολ της βραδιάς με άπιαστο ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή (3-0).

Η ομάδα του Βαλβέρδε έφτασε τις 40 προκρίσεις σε 42 ευρωπαϊκά ματς, ενώ είχε πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς εκτός έδρας, ενώ διατήρησε την παράδοση που την θέλει αήττητη απέναντι στην Γιουνάιτεντ εντός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (3 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στο πρώτο λεπτό η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι με τον Ράσφορντ, ενώ στο 11΄ ο Μπριχ υπέδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Ράκιτιτς από μαρκάρισμα του Φρεντ, ωστόσο, το VAR διόρθωσε το λάθος του Γερμανού ρέφερι, που πήρε πίσω την αρχική του απόφαση...

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS