Champions League: Προκρίθηκαν με εμφατικό τρόπο Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα

Champions League: Προκρίθηκαν με εμφατικό τρόπο Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα

Μια Λίβερπουλ από τα παλιά, πέρασε επιβλητικά με 3-1 από την «Αλιάντς Αρένα» απέναντι στην Μπάγερν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς το 0-0 του πρώτου αγώνα στο «Άνφιλντ» δεν αποδείχθηκε εμπόδιο για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο δρόμος προς τον τελικό της Μαδρίτης έμεινε διάπλατα ανοιχτός για τους «κόκκινους», που άφησαν εκτός συνέχειας τους Βαυαρούς, οι οποίοι έδιναν το παρόν στα προημιτελικά για επτά συνεχή έτη.

Στην 100ή συμμετοχή στη διοργάνωση, ο Νόιερ υπέπεσε σε μέγα σφάλμα στο 26΄, όταν μπερδεύτηκε με τον Ραφίνια κι έδωσε ευκαιρία στον Μανέ να πετύχει το συνολικά 12ο τέρμα του στη διοργάνωση με πλασέ, αφού τον είχε αποφύγει.

Στο 39΄ η Μπάγερν ισοφάρισε, όταν από το γύρισμα του Γκνάμπρι στη μικρή περιοχή ο Ματίπ στην προσπάθειά του να εμποδίσει την μπάλα να φτάσει στον Λεβαντόφσκι, την έστειλε στα δίχτυα του Άλισον και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 χωρίς να έχουν κάνει ευκαιρία!

Κι ενώ το λογικό θα ήταν οι Βαυαροί να πιέσουν στην επανάληψη, οι παίκτες του Νίκο Κόβατς δεν το έκαναν, προφανώς επειδή φοβόντουσαν το τρανζίσιον της Λίβερπουλ και περίμεναν να «χτυπήσουν» στο τέλος.

Ούτε η Λίβερπουλ, όμως, φαινόταν διατεθειμένη να ρισκάρει, αλλά στο 69΄ έγινε το 2-1 από στατική φάση κι εκεί τελείωσαν όλα: σε κόρνερ του Μίλνερ ο Φαν Ντάικ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε πάλι το προβάδισμα στους «κόκκινους».

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 84΄ ο Μανέ με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, σκοράροντας με κεφαλιά ύστερα από σέντρα ασίστ του Σαλάχ, που κι απόψε έμεινε μακριά από το γκολ.

Πριν τη ρεβάνς του «Καμπ Νου» ο Ερνέστο Βαλβέρδε φοβόταν την επίθεση της Λιόν, αλλά τελικά η ρεβάνς της Μπαρτσελόνα με τη Λιόν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση, μετά και το 0-0 στο πρώτο ματς.

Η «Μπάρτσα» νίκησε με 5-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, ούσα η μοναδική ισπανική ομάδα που συνεχίζει στη διοργάνωση.

Ο Άντονι Λόπες ξεκίνησε με σπουδαίες αποκρούσεις αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι στο 18΄, με το οποίο ο «ψύλλος» άνοιξε το σκορ.

Στο 31΄ οι γηπεδούχοι «έκρυψαν» την μπάλα, με τον Σουάρες να βρίσκει τον Κουτίνιο και ο Βραζιλιάνος σε άδεια εστία να διπλασιάζει για τους Καταλανούς, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Από μία στημένη φάση, πάντως, η Λιόν ξαναμπήκε στο παιχνίδι: στο 58΄ και από εκτέλεση κόρνερ του Ντεπάι ο Τουσάρ νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, μειώνοντας σε 1-2.

Σε ένα τρίλεπτο (78΄-81΄), όμως, τα πάντα τελείωσαν για τους Γάλλους, όταν ο Μέσι έκανε το 3-1 στο 78΄ και στο 81΄ ο Πικέ έβαλε την ασφαλιστική δικλείδα, για να δώσει θριαμβευτική χροιά στο 86΄ ο Ντεμπελέ διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ