Champions League: Πρόκριση-θρίλερ για τον Ολυμπιακό, 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα!

Champions League: Πρόκριση-θρίλερ για τον Ολυμπιακό, 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα!

Ο Ολυμπιακός με πέναλτι στο 88' πήρε την πρόκριση στους «32» του Europa League!

Η ομάδα του Πειραιά έχασε ένα... τσουβάλι ευκαιρίες, είχε δοκάρι και τελικά σε ματς θρίλερ κέρδισε 1-0 τον Ερυθρό Αστέρα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League μέσα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη!

Ο Ολυμπιακός γονάτισε (1-0) τον σκληρό Ερ. Αστέρα στο Φάληρο με πέναλτι του Ελ Αραμπί (88’) και θα συνεχίσει στο Europa League, αφήνοντας εκτός τους Σέρβους, που έχασαν πέναλτι στο 42’. Οι Ερυθρόλευκοι έδωσαν μια μεγάλη μάχη με τους Σέρβους, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να πιστεύουν στη νίκη – πρόκριση και τελικά δικαιώθηκαν στο 88’, πανηγυρίζοντας μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα δέχονται το ζεστό χειροκρότημα από τους οπαδούς τους. Πολύ όμορφες εικόνες στο Καραϊσκάκης, σε μία βραδιά που είχε γλυκό φινάλε για τους Πειραιώτες καθώς εξασφάλισαν τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ονείρου μέσω του Europa League.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά (61’ Γκερέρο), Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (71’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί.

Ερυθρός Αστέρας (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπόριαν, Ρόντιτς (82’ Ζάντερ), Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς Γκόμπελιτς, Πέτροβιτς, Ίβανιτς, Μάριν, Βουκάνοβιτς (65’ Μποάκιε), Ματέο Γκαρσία, Τομανέ (58’ Φαν Λα Πάρα).

Νίκη 3-1 της Μπάγερν
Την πρωτιά και το απόλυτο (6/6 νίκες) στον 2ο όμιλο πανηγύρισε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία επικράτησε 3-1 (με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στον πάγκο) της… λειψής Τότεναμ (ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε στην αποστολή από… επιλογή -εκτός των τραυματιών- τους Χάρι Κέιν, Ντελέ Άλι και Γιαν Βερτόνγκεν).

Τα «σπιρούνια» όσο κι αν ήθελαν δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στην 7άρα (7-2) που υπέστησαν στην έδρα τους από τους Βαυαρούς στις αρχές Οκτώβρη. Έτσι, αν και πέρασαν ως δεύτερα στους «16» του Champios League, έμειναν με την πίκρα.

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Μπάγερν Μονάχου 18 (24-5)
Τότεναμ 10 (18-14)
Ολυμπιακός 4 (8-14)
Ερυθρός Αστέρας 3 (3-20) 

Champions League: Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν 

Εγιναν γνωστές οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League.

Οι ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους είναι ισχυρές και δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες στους «16», παρά μόνο με κάποιες από τις δεύτερες που θεωρούνται αδύναμες. Στην κλήρωση της Δευτέρας δεν μπορούν να αναμετρηθούν ομάδες από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας, από την ίδια χώρα ή από τον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Πρώτοι ομίλων: Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπάγερν (Γερμανία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Γιουβέντους (Ιταλία), Λίβερπουλ (Αγγλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Λειψία (Γερμανία), Βαλένθια (Ισπανία).

Δεύτεροι ομίλων: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Τότεναμ (Αγγλία), Αταλάντα (Ιταλία), Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία), Νάπολι (Ιταλία), Ντόρτμουντ (Γερμανία), Λιόν (Γαλλία), Τσέλσι (Αγγλία).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ