Απόφαση «βόμβα»: Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της Ευρωπαϊκής Super League!

Απόφαση «βόμβα»: Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της Ευρωπαϊκής Super League!

Μια απόφαση που μπορεί να αλλάξει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έκρινε ότι η UEFA δεν μπορεί να διατηρεί μονοπώλιο σε ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, άρα η ευρωπαϊκή Super League μπορεί να δημιουργηθεί!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει «μονοπώλιο» της UEFA και ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα στη ESL για να δημιουργήσει το δικό της… πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, οι κανονισμοί της UEFA και το μονοπώλιο που ασκεί πηγαίνουν κόντρα στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

«Κερδίσαμε. Το μονοπώλιο της UEFA έχει τελειώσει. Το ποδόσφαιρο είναι δωρεάν. Οι σύλλογοι είναι πλέον απαλλαγμένοι από την απειλή κυρώσεων και ελεύθεροι να καθορίσουν το μέλλον τους», σχολίασε ο Μπερντ Ρίτσρντς Ράιχαρτ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας A22 που έχει αναλάβει να «τρέξει« το εγχείρημα στο οποίο πρωτοστάτησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. 

Το σχέδιο της European Super League έκανε λόγο για δημιουργία μιας Λίγκας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει από 60 έως και 80 ομάδες διαφόρων κατηγοριών. Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη στη Λίγκα, ενώ οι ομάδες θα παίζουν τη σεζόν τουλάχιστον 14 αγώνες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ