Η Ευρώπη... παραμιλάει με τον αποκλεισμό της Ιταλίας

Ο αποκλεισμός της Ιταλίας από την τελική φάση του Μουντιάλ 2018 προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλη έκπληξη στην... ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Μετά από 60 χρόνια η «σκουάντρα ατζούρα» δεν θα είναι παρούσα στην τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης του κόσμου σε επίπεδο εθνικών ομάδων, γεγονός που ανάγκασε όλα τα μέσα ενημέρωσης να σταθούν στο συγκεκριμένο θέμα.

Το πρωτοσέλιδο της «Marca» είναι ενδεικτικό: «Μουντιάλ χωρίς Ιταλία», ενώ η έτερη μεγάλη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ισπανίας, «As» αναφέρει: «Δράμα! Η Ιταλία δεν πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Η καταλανική «Sport» προσθέτει: «Η Ιταλία δεν θα παίξει το Παγκόσμιο Κύπελλο» και σε ανάλογο ύφος «El Pais» επισημαίνει: «Η Ιταλία είναι εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά από το 1958».

Με... ιταλικό περιερχόμενο κυκλοφορεί η γαλλική «L’ Equipe»: «Ciao Italia». Από την άλλη ο Τύπος της Σουηδίας, όπως ήταν λογικό, εστίασε στην τεράστια επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας με την «Aftonbladet» να γράφει: «Θαύμα στο Μιλάνο».

Η «Expressen» χαρακτηρίζει «Ήρωες» τους διεθνείς, ενώ το «BBC» στέκεται στο γεγονός ότι η Ιταλία δεν θα συμμετάσχει σε Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια από την τελευταία φορά που έλειψε. Τέλος ο «Guardian» στέκεται στη μεγάλη αντίσταση της Σουηδίας κατά της Ιταλίας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS