Το Χάρβαρντ εξέδωσε 2 ποιητικές συλλογές του Οδυσσέα Ελύτη

elitis

Τις δύο τελευταίες ποιητικές συλλογές του Οδυσσέα Ελύτη, εξέδωσε το Χάρβαντ, την «Ελεγεία της Οξώπετρας» και «Δυτικά της λύπης» που πλέον είναι στη διάθεση του αγγλόφωνου αναγνωστικού κοινού σε μετάφραση και με εισαγωγή του Ντέιβιντ Κονόλι. Οι δύο συλλογές του Έλληνα Νομπελίστα κυκλοφόρησαν σε έναν τόμο 100 σελίδων από τη σειρά Harvard Early Modern and Modern Greek Library, και περιλαμβάνει εκτός από μία εκτεταμένη εισαγωγή, σημειώσεις, χρονολόγιο και βιβλιογραφία στα αγγλικά.

«Τον Νοέμβριο του 1995, τέσσερα μόλις χρόνια μετά την έκδοση των "Ελεγείων της Οξώπετρας", που πολλοί θεώρησαν ως το αποκορύφωμα του (και ίσως το τελευταίο κεφάλαιο) του ποιητικού του έργου, κυκλοφόρησε και το "Δυτικά της Λύπης". Αν και τα ποιήματα του πρώτου έργου εόμαι παιάνες στη ζωή (και όχι ελεγεία στον θάνατο, όπως πολλοί κριτικοί έσπευσαν να ερμηνεύσουν), τα ποιήματα του δεύτερου έργου ακόμη περισσότερο δικαιούνται αυτό το χαρακτηρισμό καθώς αποτελούν μία κατάφαση, μία δοξολογία της ζωής πιο καθαρά δηλωμένης...Μαζί τα δύο αυτά έργα συναποτελούν μία ολοκληρωμένη ποιητική διαθήκη του Ελύτη», γράφει ο Κονόλι στην εισαγωγή της έκδοσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ