Πίνακας του Άντονι βαν Ντάικ «ξεχασμένος» σε γκαλερί αγοράστηκε για ...400 λίρες

antiques-van-dyckready

Ένα θησαυρό ανακάλυψε η παρουσιάστρια της Βρετανικής εκπομπής «Antiques Roadshow», Φιόνα Μπρους, η οποία κατάλαβε ότι ένας πίνακας που αγοράστηκε σε αντικερί για 400 λίρες, ήταν αυθεντικό έργο του Φλαμανδού ζωγράφου της μπαρόκ, Σερ Άντονι βαν Ντάικ (1599 - 1641).

Η παρουσιάστρια δεν δίστασε να καλέσει έναν εκτιμητή τέχνης, που επιβεβαίωσε την γνησιότητα του έργου, γεγονός που έκανε πολύ χαρούμενο τον ιδιοκτήτη του, τον κληρικό Jamie MacLeod, ο οποίος τον αγόρασε -όπως είπε- επειδή του άρεσε το χρυσό κάδρο του. Η αξία του πίνακα- από 400 λίρες εκτοξεύτηκε στις 400.000 λίρες και μαζί με αυτή και η τηλεθέαση της εκπομπής της Μπρους, που έχει σαν θέμα την σπουδαία ανακάλυψη της.

«Είναι όνειρο του καθενός να ανακαλύπτει ένα κρυμμένο αριστούργημα» είπε περήφανη η Φιόνα Μπρους στην κάμερα της εκπομπής της και πρόσθεσε «Είμαι ενθουσιασμένη που το προαίσθημα μου απέδωσε! Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτεις έναν αυθεντικό Βαν Ντάικ».

Ο πίνακας δείχνει έναν δικαστή από τις Βρυξέλλες και φιλοτεχνήθηκε από τον σπουδαίο ζωγράφο το 1634. Εικάζεται ότι υπήρχε και ένας μεγαλύτερος ίδιος πίνακας , του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί. Ωστόσο, ο πίνακας μικρών διαστάσεων κατάφερε να «επιβιώσει» και να βρει το δρομο του σε αντικερί στο Ναντγουίτς, από όπου και αγοράστηκε. Ο ιδιοκτήτης και κληρικός, Jamie MacLeod, σκοπεύει να πουλήσει τιν πίνακα για να εγκαταστήσει καινούργιο καμπαναριό στην εκκλησία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ