Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 22 Μαΐου

julian-moore

Η Τζούλιαν Μουρ και η Ονάτα Έιπριλ σε σκηνή από το «Το μυστικό της Μέιζι»

Αθήνα
Μόλις τρεις νέες προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Ξεχωρίζει Το Μυστικό της Μέιζι, μια τρυφερή κοινωνική ιστορία, βασισμένη σε μυθιστόρημα του Χένρι Τζέιμς. Οι X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος είναι το μπλοκμπάστερ της εβδομάδας και χωρίς να απογοητεύουν ακριβώς δεν καταφέρνουν να υψωθούν πάνω από τα όρια του είδους και να δώσουν μια περιπέτεια που εκτός από θέαμα να διαθέτει και ουσία.

X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος

(3/5)

Η αγαπημένη ομάδα των μεταλλαγμένων επιστρέφει και αυτή τη φορά υπερπλήρης. Οι παλιοί και οι νέοι Professor X και Μαγκνίτο (Πάτρικ Στούαρτ-Τζέιμς ΜακΆβοϊ και Ίαν ΜακΚέλεν-Μάικλ Φασμπέντερ αντίστοιχα) εμφανίζονται στην ιστορία, καθώς και ο Γούλβεριν, η Μιστίκ και μία σειρά νέων μεταλλαγμένων που καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν μια κοινή απειλή. Παρά την συνάντηση παλιάς και νέας φουρνιάς υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μπράιαν Σίνγκερ, η ταινία είναι απλά συμπαθητική, καθώς δεν καταφέρνει να ξεπεράσει ορισμένους περιορισμούς: Αφού για την πρώτη ώρα προσπαθεί να κάνει μία σύνδεση με τα προηγούμενα και να εξηγήσει πώς λειτουργεί το ταξίδι στον χρόνο, παίρνει τελικά μπροστά με την εμφάνιση του Κουίκσιλβερ (η σκηνή της απόδρασης από το Πεντάγωνο είναι η καλύτερη της ταινίας). Το υπόλοιπο διαθέτει κάποιες αρετές, θέτοντας το ερώτημα εάν μία απόφαση μπορεί να αλλάξει την πορεία των γεγονότων, ενώ ασχολείται και με την προσπάθεια να βρει κανείς ποιος είναι και που ανήκει. Την ίδια στιγμή, μπλέκει αρκετά σκηνοθετικά στυλ που αποπροσανατολίζουν τον θεατή -όπως και η επιβλητική χρήση της μουσικής που κουράζει-, ενώ το ταξίδι στο χρόνο αποτελεί ένα τρικ που όσα ερωτήματα απαντά, άλλα τόσα αφήνει αναπάντητα. Με άλλα λόγια υπάρχουν αρκετές στιγμές που ο θεατής θα απολαύσει, αλλά σε καμία περίπτωση οι «Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος» δεν αποτελούν την καλύτερη ταινία στο σύμπαν της Marvel ή των X-Men.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Χιου Τζάκμαν, Άνα Πακέν, Νίκολας Χουλτ, Μίκαελ Φασμπέντερ, Τζέιμς Μακαβόι, Πίτερ Ντινκλέιτζ

Το Μυστικό της Μέιζι

(4/5)

Η Μέιζι, ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει με τους ανεύθυνους γονείς της (τη ρόκερ μητέρα της και τον μάνατζερ πατέρα της) θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του χωρισμού και της συνεχούς διαμάχης των γονιών της. Στην ιστορία μπλέκεται η νέα σύζυγος του πατέρα της και νταντά της μικρής και ο νέος σύζυγος της μητέρας της, δύο άνθρωποι που μοιάζουν να βρίσκονται αρκετά κοντά της. Αν και φαινομενικά δεν μοιάζει με κάτι το ιδιαίτερο, το Μυστικό της Μέιζι είναι μια γοητευτική ταινία, σύγχρονη μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Χένρι Τζέιμς. Η σκηνοθετική ματιά -που είναι προσανατολισμένη στη μικρή, καθώς τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην οθόνη είναι εκείνα στα οποία αυτή έχει πρόσβαση- και οι εξαιρετικές ερμηνείες, είναι τα στοιχεία που απογειώνουν την ταινία. Οι τέσσερις ενήλικοι (Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Κούγκαν, Αλεξάντερ Σκάρσκγκαρντ και Τζοάνα Βαντερντάμ) εμφανίζουν όλη τους τη ζεστασιά, τις ανασφάλειες, τα συναισθήματα. Αλλά η «ψυχή» της ταινίας είναι η μικρή Μέιζι, η Ονάτα Έιπριλ που δίνει μια θαρραλέα ερμηνεία ως ένα κορίτσι που προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν δύσκολο κόσμο.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Μακγκί, Ντέιβιντ Σίγκελ
Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζούλιαν Μουρ, Στιβ Κούγκαν, Τζοάνα Βαντερντάμ, Ονάτα Έιπριλ

Ζαμπίζια, πουλιά στον αέρα

Ένα animation με ήρωες εξωτικά πτηνά. Στο χείλος ενός επιβλητικού καταρράκτη, στην καρδιά της Αφρικής, απλώνεται μια πόλη, όπου κατοικούν πτηνά κάθε είδους. Ονομάζεται Ζαμπίζια και τη διοικεί ο μπαρουτοκαπνισμένος Σεκχούρου. Το νεαρό γεράκι Κάι εγκαταλείπει το απομονωμένο του φυλάκιο για να γίνει μέλος των Τυφώνων, της ξακουστής ομάδας που περιπολεί και διατηρεί ασφαλή τη Ζαμπίζια. Ο πατέρας του δεν συμφωνεί με την απόφαση του και τον ακολουθεί, μέχρι που αιχμαλωτίζεται από ένα ύπουλο ιγκουάνα που σκοπεύει να επιτεθεί στο καταφύγιο των πτηνών. Ο Κάι και η αδελφή ψυχή του Ζωή θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να σώσουν την πόλη από τα σχέδια του ιγκουάνα.

Σκηνοθεσία: Γουέιν Θόρνλεϊ

Παράλληλα, προβάλλεται η ταινία Intermezzo, με την Ίνγκριντ Μπέργκμαν στον πρώτο μεγάλο της ρόλο.

ΠΗΓΗ: in.gr - Αγγελική Στελλάκη

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ