Μουσείο Μπενάκη:Ημέρες γαστρονομίας με άρωμα κυκλαδίτικης κουζίνας

gastronomiaready

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιούνται στο Μουσείο Μπενάκη οι Ημέρες Γαστρονομίας «Ονομασία Προέλευσης ελληνική», με την ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον 180 ειδικών και δημιουργών από τους χώρους της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Εκδηλώσεις, προβολές, συζητήσεις, live cooking sessions, σεμινάρια, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εκθέσεις παραγωγών, φωτογραφίας και art de la table, αφιέρωμα στα spirits, θεματική μουσική βραδιά κοκτέιλ, όλα αυτά και πολλά ακόμη, σε ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης.

Στοχεύοντας στη διεθνή απήχηση που έχουν οι εγχώριες γεύσεις και στη θέσπιση ενός ετήσιου θεσμού, το συνέδριο παρουσιάζει τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της ελληνικής γαστρονομίας, από τους παραγωγούς και τους σεφ μέχρι τους γευσιγνώστες και τους δημοσιογράφους.
Κάθε χρόνο στις Ημέρες Γαστρονομίας προσκαλείται μία περιοχή για να παρουσιάσει τα γευστικά χαρακτηριστικά της και φέτος, οι Κυκλάδες αποτελούν τον Τιμώμενο Γαστρονομικό Πολιτισμό.

Επιλέχτηκαν για το ιδιαίτερο οικοσύστημά τους, την μεγάλη παλέτα των συνταγών τους και την εξαιρετική τοπική κουζίνα τους. Το αφιέρωμα θα περιλαμβάνει πολλές προτάσεις σε κυκλαδικούς οίνους και αμπελώνες, κυκλαδικά τυριά, αρωματικά φυτά και βότανα, μέλι κ.α. Παράλληλα στο αίθριο του Μουσείου, θα υπάρχει πρότυπη έκθεση με τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας από όλη την Ελλάδα αλλά και εκδηλώσεις δικτύωσης με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, food bloggers, επενδυτών και food buyers.

Οι Ημέρες Γαστρονομίας «Ονομασία Προέλευσης ελληνική» θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου το τριήμερο 9, 10 και 11 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: Από τις 11:00 έως τις 23:00. Το εκθεσιακό σκέλος της διοργάνωσης θα λειτουργεί από τις 11:00 έως τις 21:00.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ