Καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας, ο Στέφανος Τσιαλής

stefanos-tsialis

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών τοποθετήθηκε, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Στέφανος Τσιαλής.
Η ανάθεση των συγκεκριμένων καθηκόντων, γίνεται μετά την χθεσινή ολοκλήρωση της θητείας του Βασίλη Χριστόπουλου, στη θέση αυτή.
Ο κ. Τσιαλής είχε σήμερα συνάντηση με τον κ. Παναγιωτόπουλο και κατόπιν είχε την πρώτη σύσκεψη εργασίας με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Καθηγητή της Νομικής Αθηνών, Θεόδωρο Φορτσάκη.

Ο Στέφανος Τσιαλής γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1964. Μετά από σπουδές στο πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, αποφοίτησε με διακρίσεις από την Ακαδημία Μουσικής της Βιέννης, όπου σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας, ενώ παρακολούθησε και σεμινάρια των Leonard Bernstein, Vaclav Neumann και Rolf Reuter.

Συνεργάστηκε ήδη, μεταξύ άλλων, με τις Συμφωνικές Ορχήστρες του Αμβούργου και της Νυρεμβέργης, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Νέου Βρανδεμβούργου στη Γερμανία. Επίσης, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή και τον ερχόμενο Ιούλιο θα έχει το ντεμπούτο του με την ορχήστρα τής Όπερας της Μπολόνιας.

Ο Στέφανος Τσιαλής έχει εμφανιστεί σε σημαντικά Φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ Χαίντελ στο Χάλλε, το Φεστιβάλ Τίβολι στην Κοπεγχάγη, το Φεστιβάλ Braunschweig Classix, το Festival de la Habana, οι διεθνείς εκθέσεις του 1992 και 2000 και το Μουσικό Φεστιβάλ του Αμβούργου. Εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την ερμηνεία και ηχογράφηση κινηματογραφικής μουσικής. Μιλάει οκτώ γλώσσες.​

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ