Η τηλεοπτική σειρά "24" ώρες, επιστρέφει στη μικρή οθόνη [vid]

24hours

O TAZ "ξανακυλάει" στην καλύτερη ένοχη τηλεοπτική απόλαυση της ζωής του, διακινδυνεύοντας τα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα του και τα στερητικά σύνδρομα που κάθε επεισόδιο σου προκαλεί όταν τελειώνει.

Έχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από εκείνη τη μοιραία χρονιά που όλοι μας πηγαίναμε άυπνοι στο γραφείο, γιατί βάζαμε να δούμε ένα επεισόδιο, και καταλήγαμε να τα πάρουμε και τα "24" σερί. Δεν γινόταν αλλιώς ειλικρινά, το έπαθα κι εγώ. Το 1ο επεισόδιο του 24, το 2001, ξεκίνησε με αφήγηση γεγονότων που συνέβαιναν υποτίθεται 12 με 1 τη νύχτα. Και κάθε επεισόδιο ακολουθούσε τα γεγονότα που συνέβαιναν ακριβώς την επόμενη ώρα, μέχρι να ολοκληρωθεί το 24ωρο. Όταν λέμε για γεγονότα, εννοούμε συνωμοσίες μέσα στις μυστικές υπηρεσίες, διπλούς πράκτορες, παρανοϊκούς προέδρους των Η.Π.Α. με αλκοολικές συζύγους, τρομοκρατικές επιθέσεις κι ότι άλλο μπορείς να σκεφτείς.

Κάθε επεισόδιο υποτίθεται ότι "κυλούσε" σε αληθινό χρόνο, δηλαδή μια ώρα κρατούσε και τα γεγονότα που συνέβαιναν στο επεισόδιο γινόντουσαν σε αυτήν ακριβώς την ώρα. Άσχετο αν στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο δε γίνεται με την καμία. Γιατί μέσα σε μία ώρα, ο υπερπράκτορας, και κομματάκι ψυχωτικός Τζακ Μπάουερ, διέσχιζε πέντε φορές το μισό Λος Άντζελες, έσωζε την παρτσακλή κόρη του που είχε μπλέξει με ανώμαλους, απασφάλιζε έναν εκρηκτικό μηχανισμό και βασάνιζε τρεις ύποπτους για τρομοκρατία. Όταν ένας κανονικός άνθρωπος θέλει μία ώρα για να πιει καφέ και να πλυθεί και άλλη μια ώρα για να διασχίσει την Κηφισίας.

Η συνταγή υπερβολική αλλά εκτελεσμένη με τέτοιο κινηματογραφικό νεύρο που δεν μπορούσες να της αντισταθείς. Η ανατροπή πάνω στην ανατροπή, οι καλοί προέκυπταν δολοφόνοι και κάθε επεισόδιο που τέλειωνε με "cliffhanger" την ώρα του, σε έβαζε κάτω με μανία να δεις το επόμενο. Σε μια σειρά που εννοείται πως ιδεολογικά ήταν η αποκορύφωση του συντηρητισμού, της αντιδραστικότητας και της δικαιολόγησης των βασανιστηρίων, αλλά όταν την έβλεπες, ακόμα και βαμμένος αριστερός να ήσουν, ήταν τόσο καλοφτιαγμένη που δε σε ένοιαζε καθ' όλου.

Ο πρώτος και μάλλον καλύτερος κύκλος από όλους, έκλεισε με ένα από τα πιο σοκαριστικά φινάλε της τηλεόρασης. Ο Τζακ Μπάουερ, συνέχισε τη δράση του για οχτώ συνολικά χρόνια (και τηλεοπτικές σεζόν). Κυνηγημένος από φίλους και εχθρούς, φτάνοντας μέχρι και τις φυλακές της Κίνας έχοντας πέσει θύμα απαγωγής από κακούς κομμουνιστές και τις χώρες της Αφρικής προκειμένου να σώσει παιδιά θύματα αρπαγής για στρατολόγηση από αιμοσταγείς δικτάτορες.

Ναι, λογικό είναι πως μετά από 8 συνεχή έτη, κάποια στιγμή και κούρασε και κουράστηκε. Όμως ο εθισμός αποδείχτηκε πιο ισχυρός. Η αρχική ιδέα που δεν έκατσε τελικά και μάλλον καλύτερα, ήταν οι περιπέτειες του να συνεχιστούν στον κινηματογράφο. Τελικά οι παραγωγοί και η Fox αποφάσισαν να τον αναστήσουν τηλεοπτικά, σε μια καινούργια event σειρά, που ναι μεν λέγεται "24: Live Another Day" αλλά αυτή τη φορά εξελίσσεται μέσα σε 12 μόνο επεισόδια. Εκ των οποίων το πανηγυρικό πρώτο, προβλήθηκε στις Η.Π.Α. στις 5 Μαΐου, σπάζοντας τα κοντέρ και κάνοντας τους fan να ουρλιάζουν από χαρά. Με χώρο δράσης, για πρώτη φορά την Ευρώπη και συγκεκριμένα το Λονδίνο. Μια έξυπνη απόφαση των παραγωγών, που δίνει άλλο look και αέρα στη σειρά.

47 χρονών σήμερα ο Κίφερ Σάδερλαντ, πέρασε του λιναριού τα πάθη στα γυμναστήρια προκειμένου να αποκτήσει ξανά τη σωματική φόρμα που είναι απαραίτητη για τις περιπέτειες του ήρωα που υποδύεται. Έχοντας κι αυτή τη φορά στο πλευρό του, την πάντα πίστή Χλόη (με τρομερό νεο gothic look). Η ιστορία εξελίσσεται 4 χρόνια μετά το φινάλε της πρωτότυπης σειράς, με τον Μπάουερ φυγά στο Λονδίνο, να τον κυνηγούν σχεδόν όλοι. H CIA, οι ρώσικες μυστικές υπηρεσίες, οι ισλαμιστές τρομοκράτες ως και ο ίδιος ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Kαι το format της σειράς, να έχει αλλάξει με έναν από ότι αποδεικνύεται, λειτουργικό τρόπο. Ναι μεν τα επεισόδια είναι μόνο 12, αλλά αυτή τη φορά περιλαμβάνουν άλματα χρόνου, που δίνουν άλλη υπόσταση στην πλοκή και καλύπτουν και πάλι ένα 24ωρο.

Oι πρώτες κριτικές μιλάνε στην πλειοψηφία τους για απόλυτη και δυναμική επιστροφή στη φόρμα ενός τηλεοπτικού θρύλου. Το πρώτο διπλό επεισόδιο είχε περίπου 8 εκατομμύρια θεατές στις Η.Π.Α. Και όλα δείχνουν πως ο Jack is Back. Kαι μάλλον όχι για τελευταία φορά.

Του Τάσου Θεοδωρόπουλου

https://www.youtube.com/watch?v=NiYwfAozBgU&feature=player_embedded

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ