Συγχαρητήρια της Λίνας Μενδώνη στον Γιώργο Λάνθιμο

Συγχαρητήρια της Λίνας Μενδώνη στον Γιώργο Λάνθιμο

Τα συγχαρητήρια της στον Γιώργο Λάνθιμο, για τις οκτώ διακρίσεις που έλαβε η ταινία του «Ευνοούμενη» στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και την «παγκόσμια αναγνώριση» του, εκφράζει με γραπτή δήλωση της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και κάνει γνωστή την πρόθεση του Υπουργείου να στηρίξει τις επόμενες δουλειές του Έλληνα δημιουργού.


Η κα. Μενδώνη χαρακτηρίζει «σαρωτική νίκη» τα βραβεία που απέσπασε η ταινία του Έλληνα δημιουργού και με τα οποία όπως αναφέρει «ολοκληρώνει τη θριαμβευτική πορεία της».

«Από την πρεμιέρα της στην Μόστρα της Βενετίας, μέχρι και τα Όσκαρ, η «Ευνοούμενη» πρωταγωνίστησε σε κάθε απονομή ενώσεων κριτικών, επαγγελματιών του κινηματογράφου, ακόμη και στην έδρα της κινηματογραφικής βιομηχανίας του πλανήτη, το Χόλιγουντ. Με τη διάκριση της ταινίας με οκτώ βραβεία, χθες το βράδυ στο Βερολίνο, στην απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, ο Γιώργος Λάνθιμος και η «Ευνοούμενή» του επιστρέφουν στην Ευρώπη με παγκόσμια αναγνώριση», προθέτει η υπουργός.

Το έργο του Λάνθιμου, ενός δημιουργού με απολύτως προσωπικό και διακριτό κινηματογραφικό ιδίωμα, που επιβλήθηκε με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά του, σε μια περίοδο που αναζητείται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην κινηματογραφική τέχνη, τιμά την πατρίδα του, την Ελλάδα, σημειώνει η κα. Μενδώνη και προσθέτει: «Ο ίδιος μοιράζεται πλέον το ταλέντο του με τον υπόλοιπο κόσμο. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση της χώρας μας, η οποία οφείλει να στηρίξει τις επόμενες δουλειές του. Αυτή είναι η πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Τέλος η κα. Μενδόνη συγχαίρει θερμά τον Γιώργο Λάνθιμο και τους συνεργάτες του και εύχεται ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS