Ποια έργα δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού για τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Ποια έργα δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού για τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συγκάλεσε σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου με αντικείμενο την επίλυση προβλημάτων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Δρομολογήθηκαν τα εξής:

1. Το θέμα της αντικατάστασης του αναβατορίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης θα εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την κατά νόμον γνωμοδότηση στη συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου.

2. Στην ίδια συνεδρίαση του ΚΑΣ θα εισαχθεί και η πρόταση βελτίωσης και επαναφοράς του φωτισμού των μνημείων και του Βράχου της Ακρόπολης στο επίπεδο της μελέτης του Πιέρ Μπιντό, ο οποίος το 2004 είχε αναλάβει τον φωτισμό του αρχαιολογικού χώρου.

3. Το έργο της βελτίωσης και αναβάθμισης της αντικεραυνικής προστασίας των μνημείων του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, επί της οποίας γνωμοδότησε το ΚΑΣ στην συνεδρίασή του στις 17 Σεπτεμβρίου τ.έ, προβλέπεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι την 15η Νοεμβρίου.

4. Όσον αφορά στην πορεία του έργου της κτηριακής αναβάθμισης του παλαιού μουσείου στον Βράχο της Ακρόπολης, που εκτελείται στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2014-2020 – Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής» ζητήθηκε οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης, τα οποία υλοποιούνται με μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών, να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS