«Όψεις αδήλων»: Έκθεση του Χρήστου Μποκόρου στο Μουσείο Μπενάκη [εικόνες – video]

«Όψεις αδήλων»: Έκθεση του Χρήστου Μποκόρου στο Μουσείο Μπενάκη [εικόνες – video]

«Ζωγραφική μαρτυρία μιας διαδρομής αυτογνωσίας από τη μαθητεία στο πραγματικό ως τους πειρασμούς του αόρατου κι από ‘κει, στα στοιχειώδη αγαθά μιας λιτής ευημερίας. Ζητούμενο, να λάβει πνευματική ουσία η θνητή ύλη, η ήδη φθαρμένη από τη βιοτική μέριμνα και τη χρήση του χρόνου. Να ορθωθεί νόημα αθανασίας στην παράσταση του εφήμερου, με τη βαθειά πεποίθηση ότι ένα φωτεινό παραπέτασμα στο χάος είναι η ζωγραφική, και «ὂψις ἀδήλων τά φαινόμενα». Έτσι περιγράφει ο Χρήστος Μποκόρος στην επίσημη ιστοσελίδα του την έκθεση των έργων του με τίτλο «Όψεις Αδήλων», που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, της οδού Πειραιώς.

Η αναδρομική έκθεση αναπτύσσεται στις δύο αίθουσες του δευτέρου ορόφου του κτιρίου και παρουσιάζει σημαντικά έργα, τα οποία προέρχονται από συλλογές Μουσείων, ιδιωτών, καθώς και από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.

Τα έργα του χαρακτηρίζονται από την εντυπωσιακή ακρίβεια, τη δεξιοτεχνική αναπαράσταση των μορφών και των αντικειμένων, την εξαντλητική απόδοση της λεπτομέρειας, τη διάχυτη είναι η δύναμη των συναισθημάτων, της υπαρξιακής κατάθεσης, της αγάπης με την οποία απεικονίζονται όλα όσα έχουν φτιαχτεί.

Το βιογραφικό του Χρήστου Μποκόρου

Ο Χρήστος Μποκόρος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1956. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1975-1979) και ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1983-1989). Έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένως την Ελλάδα και έχει διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις.

Το 1992 του απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ζωγραφικής στην Cagnes-sur-Mer στη Γαλλία, και ένα χρόνο αργότερα τιμήθηκε με το Βραβείο της Πόλης Saint-Paul de Vence στο πλαίσιο της 13ης Μπιενάλε Μεσογείου στη Νίκαια. Έχει εκθέσει σε πολλές χώρες του κόσμου. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Ελλάδας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

* Η έκθεση ρίχνει «αυλαία» στις 26/02/2017.

https://www.youtube.com/watch?v=UvzgH0sQdQE

mouseio1

mouseio2

mouseio3

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ